Copilul tău nu vorbește? Când e timpul să-ți faci griji
Autor: Ioana Dinu | Publicat pe: 06 iun 2023, 22:33
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ: Freepik
Foto cu caracter ilustrativ: Freepik
Subiectul dezvoltării limbajului este adesea abordat, mai ales când observăm copii de aceeași vârstă care pot forma propoziții, în timp ce copilul nostru nu poate exprima nici măcar un cuvânt. 

În astfel de situații, ne punem întrebarea firească: "Este motiv de îngrijorare faptul că al meu copil nu vorbește încă?"

Fiecare copil are propriul ritm de dezvoltare în ceea ce privește învățarea limbajului, așa cum este în orice alt aspect al dezvoltării lor. La fel cum nu toți copiii încep să meargă în același timp, nici toți copiii nu încep să vorbească la aceeași vârstă. Această diferență depinde de maturizarea individuală a fiecărui copil și de momentul în care creierul său este pregătit biologic pentru a dobândi abilitățile lingvistice.

Atunci când observăm o întârziere semnificativă în dezvoltarea limbajului la copilul nostru, putem concluziona că acesta suferă de o întârziere a dezvoltării limbajului. Înseamnă că abilitățile sale de comunicare se dezvoltă mai lent decât ar fi de așteptat la vârsta sa cronologică.

Mai multe detalii găsiți pe Parintisipitici - https://www.parintisipitici.ro/--copilul-meu-inca-nu-vorbeste--cand-ar-trebui-sa-ti-faci-griji-si-problemele-pe-care-ar-trebui-sa-le-excluzi_171.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?