România: - confirmate, - vindecate, - decese
Scrie-ne pe WhatsApp
sau sună-ne 0772.264.642 (L - V, 09:00 - 18:00)
Autor: Florin Răvdan | Publicat pe: 12 feb, 18:46
Copilul de 4 ani, intrat în comă după anestezia la dentist, a murit
Băiatul de 4 ani care a intrat în comă după administrarea unei doze de anestezic, într-o clinică stomatologică, a murit în această seară. 

Potrivit Antena 3, băiatul a intrat în stop cardio respirator în urmă cu jumătate de oră şi nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare. Părinţii au fost alături de fiul lor până la final. 

Miercuri, la prânz, medicii anunţaseră că băieţelul a intrat în moarte cerebrală şi că mai trăieşte doar datorită aparatelor. 

VEZI ŞI Ce este PROPOFOLUL, injectat lui Petru, băiețelul de patru ani, la dentist. L-a ucis pe Michael Jackson

Clinica, verificată 

 

Ministerul Sănătăţii a anunţat, marţi, că se fac verificări la clinica stomatologică din Piteşti unde un copil de 4 ani a intrat în comă după o anestezie. 'La solicitarea Ministerului Sănătăţii, inspectorii sanitari din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Argeş au demarat verificări la clinica stomatologică din Piteşti, acolo unde un copil de 4 ani, după ce a primit asistenţă medicală de specialitate, a ajuns internat în stare gravă în Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii 'Grigore Alexandrescu'.

Inspectorii sanitari argeşeni verifică condiţiile în care s-a acordat asistenţa medicală copilului, respectarea protocoalelor medicale şi a legislaţiei în vigoare privind acordarea anesteziei, autorizaţia sanitară de funcţionare a clinicii, condiţiile igienico-sanitare din unitate', informează Ministerul Sănătăţii. Conform sursei citate, la cabinetul stomatologic au fost făcute intervenţii cu nerespectarea obiectului de activitate.

'Din primele verificări, părinţii s-au prezentat cu copilul în data de 10.02.2020 pentru efectuarea unui tratament stomatologic la clinica din Piteşti. Clinica stomatologică are autorizaţie sanitară de funcţionare (ASF) eliberată de DSP Argeş cu nr. 170 din 28.07.2016 pentru obiectul de activitate consultaţii şi tratamente în specialităţile medicină dentară şi ortodonţie. Din ASF nu reiese că acest cabinet ar avea în structura de funcţionare o secţie de ATI', precizează MS.

Inspectorii DSP Argeş au aplicat clinicii stomatologice o amendă de 20.000 de lei pentru nerespectarea obiectului de activitate înscris în Autorizarea Sanitară de Funcţionare. Ministerul Sănătăţii menţionează că ancheta este în derulare, concluziile urmând să fie prezentate ulterior, într-un raport cu privire la situaţia existentă.

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
Capital.ro
Capital.ro
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DefenseRomania.ro