Copilotul lui Adrian Iovan explică ce s-a întâmplat înainte de accident
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
avion bn2
avion bn2

Copilotul avionului care a aterizat forțat luni după-amiază în Munții Apuseni le-a povestit medicilor ce s-a întâmplat la bordul aeronavei cu câteva minute înainte de accident. 

Acesta a explicat că pilotul Adrian Iovan s-a apropiat prea mult de sol, în tentativa de a dezgheța aeronava. La un moment dat, a început să se formeze gheață pe aripile avionului, s-a încercat degivrarea, însă avionul a pierdut din altitudine și a ieșit din plafonul de ceață. În secunda următoare s-a văzut un vârf de brad, iar de acolo a început căderea, a spus copilotul lui Adrian Iovan, potrivit hotnews.ro.

Fostul președinte ROMATSA confirmă

Versiunea sa este confirmată și de fostul director general al ROMATSA, Aleodor Frâncu, cel care a spus că Adrian Iovan a cerut permisiunea să coboare aparatul de zbor la 2.100 de metri, o altitudine sub cea normală, mai scrie sursa citată.

"În legătură cu colegul Iovan, a început o coborâre, pentru că exista acest fenomen de givraj în zonă. A mers la o zonă unde avea și o vizibilitate mai bună și o temperatură mai ridicată. Ultima discuție a fost coborârea în sistem vizual. Condițiile meteo erau de așa natură, că putea să apară givrajul. Ultima dată a cerut un nivel de 8.000 de picioare", a declarat Aleodor Frâncu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel