”Copil paranormal”. Hanibal Dumitrașcu, psiholog: ”Sunt bântuiți de prostie! Copilul va fi stigmatizat”
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Copil din Braşov, înfometat de tatăl său
Copil din Braşov, înfometat de tatăl său
Psihologul Hanibal Dumitrașcu a vorbit, pentru DCNews , despre cazul copilului de 11 ani din Naipu despre care se spune că are puteri paranormale. 

”Suntem în plin postcomunism, cu o societate făcută vraiște, în care superstițiile și tot felul de angoase țin loc de cunoaștere coerentă și corectă asupra realității. Telechinezia e un fenomen larg acceptat și observat de către psihologi, parapsihologi și oamenii care se ocupă de acest fenomen. De aici până la toată construcția aceea în care realitatea lor cotidiană e umplută de moroi, strigoi, stafii și alte creaturi care au pus stăpânire pe viața lor drumul este bătătorit, dat de această realitate la care făceam referire, mai ales în mediul rural post-comunistă sau post-modernistă.” a subliniat Hanibal Dumitrașcu. 

”Intervenția a multiplicat trauma”

Psihologul a adăugat: ”Copilul acela este ținta unei comunități slabe și inepte care găsește țap ispășitor pe cel mai slab, veriga slabă întotdeauna într-o astfel de comunitate este arătată cu degetul și făcută vinovată pentru ceea ce nu înțeleg și nu stăpânesc. Copilul acesta este traumatizat. Și modul în care s-a intervenit acolo, cu toată evaluarea pe care a propus-o Protecția Copilului, a multiplicat trauma. Copilul a fost dus la spital, cei de acolo s-au spălat pe mâini și au pasat mai departe către familie și comunitate, situația fiind și mai grav viciată”. 

”Bunăstarea și interesul copilului sunt legiferate, să sperăm că va fi o minte limpede care-i va aduce cu picioarele pe pământ pe părinți și comunitatea” a precizat Hanibal Dumitrașcu. 

El a adăugat: ”Dacă sunt bântuiți de prostie- iertați-mi limbajul dur- sigur că stigmatizarea copilului o să continue din plin acolo. Familia trebuie consiliată și învățată că trebuie să-și apere și protejeze copilul”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel