Copil muşcat de viperă la Râul Sadului. Serul spitalului, expirat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
vipera
vipera
Criza serului antiviperin pune vieţile oamenilor în pericol. Un nou incident a avut loc la Râul Sadului. Aici un băiat de numai 10 ani a fost muşcat de un pui de viperă. Ajunşi la spital, părinţii copilului au trebuit să aştepte nu mai puţin de opt ore până când medicii din Sibiu au făcut rost de serul salvator.

Băiatul de zece ani mergea într-o drumeţie cu familia când a fost atacat. Cu toţii au văzut şarpele cu o lungime de aproximativ 15 cm în drum, însă au trecut mai departe. Copilul însă a luat puiul de şarpe de coadă să îl ferească din drum, iar atunci a fost muşcat.

A acuzat prima oară o usturime, iar în 10 minute degetele şi palma i s-au umflat. Părinţii l-au luat pe băiat şi au plecat în grabă către unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean Sibiu.

Important a fost că familia a fotografiat vietatea, motiv pentru care medicii au putut identifica rapid că era vorba despre o viperă. Cum în spital aveau o singură doză de ser dar şi aceea cu termen de valabilitate expirat, medicii au început să dea telefoane peste tot.

Au găsit vaccinul antiviperin la Spitalul județean Alba, iar dupa opt ore acesta i-a fost administrat copilului.

Serul antiviperin nu există în mai multe judeţe din ţară. Spre exemplu, la Hunedoara, judeţul unde trăiesc cele mai mari colonii de vipere, serul din stocurile spitalelor a expirat de la sfârşitul lunii trecute.

Un caz grav a fost înregistrat şi ieri la Spitalul județean din Argeș, când o turistă din Ungaria mușcată de viperă a fost transportată cu elicopterul SMURD la București, tocmai din cauza lipsei dozelor de ser antiviperin.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel