Copil împușcat mortal de frate, în Mureș. Cum a fost posibilă tragedia dacă arma este considerată neletală
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Un copil de doar 5 ani a fost împușcat accidental ieri de către fratele său în vârstă de  8 ani, în timp ce se aflau la un picnic.

Arma cu aer comprimat îi aparține unui pădurar, care se afla și el la picnic. Deși este considerată teoretic neletală, copilul, care a fost nimerit în torace, a fost dărâmat la pământ. S-a încercat resuscitarea lui la fața locului, dar din păcate fără rezultat. Copilul a murit. Totuși, întrebarea este cum a fost posibilă o asemenea tragedie dacă respectiva armă este considerată neletală?

Este o armă folosită pentru tir sportiv, cu aer comprimat, de calibru 5,5 milimetri. Are viteza alicei sub 220 de metri pe secundă. În alte țări, aceasta este considerată periculoasă. Cel mai probabil, pușca era încărcată în momentul în care băiatul a luat-o în mână, a explicat Septimiu Secoban, instructor de tragere.

”La armele noi, forța e destul de mare, mă îndoiesc că un copil ar putea să acționeze și mă îndoiesc ca la o vârstă fragedă să știe toată procedura.”, a declarat Septimiu Secoban pentru PRO TV.

Folosită de la distanță mică o astfel de armă poate provoca răni serioase, chiar fatale, așa cum a fost cazul copilașului din Mureș, a mai explicat instructorul. Proprietarul armei a fost reținut și momentan nu se știe din ce motiv omul a lăsat arma cu aer comprimat nesupravegheată, în foișorul unde se adunaseră cu toții pentru a sărbători în a doua zi de Paști. Pentru că suspectează faptul că cei doi minori au fost lăsați nesupravegheați, și cei de la Direcția pentru Protecția Copilului au deschis o anchetă.

VEZI ȘI: Copil de 5 ani, împușcat mortal de un altul de 8 ani, în Mureș

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel