Copil din Palestina, împuşcat de armata israeliană. Proteste violente în Cisiordania
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Un copil din Palestina a fost împuşcat de armata israeliană, în timpul unor proteste violente din zona Cisiordania. 

Un copil palestinian a fost împuşcat mortal de armata israeliană în cursul unor proteste violente produse vineri în Cisiordania, anunţă autorităţile medicale palestiniene citate de cotidianul The Times of Israel.

Confruntări între protestatari palestinieni şi militari israelieni au avut loc în satul Deir al-Hatab, situat în apropierea oraşului Nablus. Un băiat în vârstă de 13 ani a fost transportat la un spital din Nablus cu plăgi prin împuşcare în stomac şi nu a putut fi salvat, a comunicat Ministerul Sănătăţii din cadrul Autorităţii Palestiniene. Armata israeliană nu a făcut deocamdată niciun comentariu pe tema acestui incident.

Potrivit filialei palestiniene a organizaţiei Semiluna Roşie, alte persoane au fost rănite în confruntări, în principal după ce au inhalat gaze lacrimogene.

Palestinienii protestează faţă de activităţile israeliene de colonizare din Cisiordania. Armata israeliană a tras focuri de armă şi a utilizat gaze lacrimogene şi grenade asurzitoare pentru dispersarea demonstranţilor. Alţi doi palestinieni au fost răniţi vineri în confruntări cu trupele israeliene în localitatea palestiniană Beita.

Guvernul israelian tocmai a anunţat un plan care prevede construirea a 3.000 de locuinţe în colonii evreieşti din Cisiordania. De asemenea, Israelul vrea să construiască şi 1.300 de case pentru palestinieni în Cisiordania, scrie Mediafax.

Premierul Netanyahu a refuzat "modelul Afghanistan" în Palestina 

Potrivit lui Netanyahu, John Kerry, care a condus diplomaţia americană în al doilea mandat al preşedintelui Barack Obama, l-a invitat să facă 'o vizită secretă' în Afganistan pentru a vedea acolo cum au creat Statele Unite 'o forţă militară care poate rezista singură în faţa terorismului'.

'Am estimat că de îndată ce Statele Unite vor pleca din Afganistan, totul se va prăbuşi. Este ceea ce, din nefericire, s-a întâmplat zilele acestea: un regim islamist extremist a cucerit Afganistanul şi l-a convertit într-un stat terorist care va pune în pericol pacea mondială', notează fostul premier israelian, înlăturat din acest post în iunie anul acesta după ce a fost 12 ani la putere.

În opinia sa, Israelul ar fi obţinut în Palestina 'acelaşi rezultat' pe care Statele Unite l-au obţinut în Afganistan dacă le-ar fi dat palestinienilor mai mult control şi 'frâiele' teritoriilor ocupate şi s-ar fi creat astfel 'un stat terorist în Iudeea şi Samaria' (denumirea biblică a Cisiordaniei) ce ar fi pus în pericol securitatea Israelului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel