Copil din Coreea de Nord, condamnat la 14 ani de muncă grea în închisoare, după ce s-a uitat 5 minute la un film
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Copil din Coreea de Nord, condamnat la 14 ani de muncă grea în închisoare, după ce s-a uitat 5 minute la un film / Foto: Pixabay
Copil din Coreea de Nord, condamnat la 14 ani de muncă grea în închisoare, după ce s-a uitat 5 minute la un film / Foto: Pixabay
Un băiat din Coreea de Nord a fost condamnat la 14 ani de muncă grea în închisoare, după ce s-a uitat cinci minute la un film.

Un adolescent de 14 din Coreea de Nord a fost arestat pe 7 noiembrie după ce s-a uitat, timp de cinci minute, la filmul sud-coreean „The Uncle”. Ulterior el a fost condamnat la 14 ani de muncă în penitenciar.

„A fost arestat pentru că s-a uitat la film pentru cinci minute. A fost condamnat la 14 ani de muncă grea”, a declarat o sursă din Coreea de Nord, scrie Daily Star.

VEZI ȘI: Un bărbat prins cu o copie a serialului Squid Game, în Coreea de Nord, va fi executat

Ce este „sistemului de asociere” din Coreea de Nord

Și părinții adolescentului riscă să fie, la rândul lor, pedepsiți din cauza „sistemului de asociere” din Coreea de Nord. Potrivit acestui sistem, „dacă o infracțiune culturală se produce din cauza educației iresponsabile”, atunci cei răspunzători primesc o amendă uriașă. În cazul de față responsabili sunt considerați părinții care îl îngrijesc pe minor.

Vecinii părinților băiatului susțin că aceștia ar putea fi trimiși într-un lagăr. temerile lor au apărut deoarece aceeași soartă au avut-o și părinții unui alt copil care s-a uitat la filme pentru adulți.

În ceea ce privește pedeapsa studentului, legile nord-coreene privind ideologia spun că cei care au văzut sau au păstrat filme sud-coreene „mai mult de cinci ani și mai puțin de 15 ani” vor fi pedepsiți cu „muncă corecțională”.

Ce prevede, de fapt, legea din Coreea de Nord

Astfel, legea prevede, de fapt un interval de timp mult mai mare decât cele cinci minute de care studentul ar fi vinovat. Se crede că filmele sud-coreene sunt din ce în ce mai vizionate de către tinerii din Coreea de Nord, iar autoritățile au început să aplice pedepse tot mai dure.

Sursa a adăugat: „Recent, activitățile echipei de comandă a coaliției antisocialiste și non-socialiste au devenit mai intense decât oricând”.

În conformitate cu aceasta, în septembrie anul trecut, guvernul lui Kim Jong-un a introdus Legea privind securitatea educației pentru tineret, care a întărit pregătirea ideologică a tinerilor.

VEZI ȘI: Kim Jong-un le-a interzis nord-coreenilor trenciurile din piele, ca să nu arate ca el

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel