Copil de trei ani, prăbușit pe platforma blocului, în București, după ce a căzut pe geam
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Ryutaro Tsukata)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Ryutaro Tsukata)
Un copil de doar trei ani a căzut de la etajul unui bloc din Capitală.

Un copil de trei ani a căzut de la etaj dintr-un bloc din București. El a ajuns pe platforma imobilului de unde a fost luat de martorii incidentului. Ulterior, copilul a fost transportat la spital. Incidentul s-a produs miercuri în Sectorul 1 din București. Copilul nesupravegheat a căzut de la etaj și s-a oprit pe platforma blocului, scrie Mediafax.

O femeie din zonă a sunat la 112 și i-a alertat pe vecinii care au reușit să ajungă la copil. Acesta era conștient și a fost luat de ambulanță pentru a fi transportat la spital. La fața locului au ajuns două echipaje SMURD. Polițiștii au început o anchetă pentru a stabili cum s-a produs incidentul.

Cazul gemenilor care au șocat o țară întreagă

Un alt caz șocant a avut loc anul trecut, cân doi copii gemeni au căzut de la etajul al zecelea al unui bloc din municipiul Ploieşti în seara zilei de 11 august. Ei au căzut pe trotuar şi, deşi paramedicii au încercat să-i resusciteze, au decedat. Primele informaţii indicau faptul că, în momentul producerii accidentului, mama copiilor se afla în altă cameră.

Femeia a deschis, atunci, larg fereastra dormitorului și i-a lăsat nesupravegheați pe copii, pe fondul unei manifestări de dezinteres, susțin procurorii, potrivit Știrile PRO TV. Gemenii, care aveau doar doi ani și o lună, s-au dezechilibrat și au căzut, asta în timp ce femeia se afla într-o altă cameră a apartamentului, unde era ocupată cu o transmisiune live pe o rețea de socializare.

De altfel, pe filmare se și aude cum polițiștii îi bat la ușă pentru a-i da trista veste. Îl avea alături pe băiatul cel mare. Dosarul în acest caz a fost înaintat Judecătoriei Ploiești. În februarie, instanța a decis, la cererea Direcției de Asistența Socială Prahova, decăderea femeii din drepturile părintești. Astfel că băiatul de șase ani a ajuns în grija tatălui.

Acum, la mai bine de opt luni de la tragedie, femeia a fost trimisă în judecată pentru ucidere din culpă.

Vezi și: 119, numărul unic pentru copii: 171 de apeluri au sesizat situații de abuz, neglijare sau exploatare. 61 de apeluri, în limba ucraineană

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel