Copil de șapte ani, în comă după antrenamentul de judo. A fost trântit de 27 de ori
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay. Imagine cu rol ilustrativ
Cazul unui băiețel care se luptă pentru viața sa pentru că a fost izbit de podea de 27 de ori la antrenamentul de judo a șocat Taiwanul.

Conform BBC, puștiul de doar șapte ani al cărui nume a fost anonimizat și-a convins familia, în aprilie, că vrea să se înscrie la judo. La doară două săptămâni, înscrierea la judo i-a cauzat intrarea în comă și acum este de așteptat să rămână în stare vegetativă chiar și dacă supraviețuiește.

Într-un videoclip în care este protagonist, copilul este aruncat pe covor de un coleg de antrenamente mai mare. În timp ce lecția continuă, el strigă: „piciorul!”, „capul!”, „nu mai vreau!”, însă antrenorul îi ordonă să se ridice și îi spune celui mai mare să-l cotonogească în continuare. Odată ce nu se mai ridică, antrenorul îl ia în brațe și-l trântește de podea de câteva ori. La un moment dat, copilul vomită, însă „antrenamentul” nu încetează.

De ce nu l-a oprit nimeni pe antrenor?

Întrebarea de pe buzele taiwanezilor este „De ce nu l-a oprit nimeni?”. În sală se aflau mai mulți adulți, incluzându-l pe unchiul copilului din partea mamei. Acesta ar fi filmat întregul incident pentru a-i arăta surorii sale că nu e judoul pentru copilul ei.

„În Orient, e obișnuit să te aștepți ca copii să îndure dificultățile și să se supună autorității”, a spus directorul executiv al Humanistic Education Foundation, un ONG care a încercat ani la rând să pună capăt bătăii pe care o primesc copiii sub formă de pedeapsă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel