Copil de 7 ani din SUA, erou după ce și-a salvat familia de la înec
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Copil de 7 ani din SUA, erou după ce și-a salvat familia de la înec  /  Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Copil de 7 ani din SUA, erou după ce și-a salvat familia de la înec / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un băiețel în vârstă de 7 ani din Statele Unite a înotat timp de o oră și a reușit să-și salveze tatăl și sora care au fost luați de curentul unui râu din Florida.

Un copil de 7 ani din Statele Unite a devenit un adevărat erou după ce şi-a salvat familia de la înec. Băieţelul a înotat o oră pentru a cere ajutor pentru tatăl şi sora sa, care au fost luaţi de un curent pe un râu din statul Florida.

- Cum ai reuşit să stai atât de mult timp în apă şi să te descuri în asemenea situaţie?

- Nu am nicio idee.

Steven Poust și-a ancorat barca pe râu pentru a-și lăsa cei doi copii, Chase și Abigail, de 7 şi 4 ani, să înoate. La un moment dat, fetiţa, care purta vesta de salvare, a fost luată de curent, iar bărbatul a sărit în apă după ea. Disperat, tatăl i-a cerut băiatului să înoate până la ţărm pentru a cere ajutor.

"I-am spus că îl iubesc pentru că nu eram sigur ce urma să se întâmple. Am încercat să rămân cu amândoi cât mai mult, dar fetiţa a fost luată de curent şi a trebuit să înot după ea."

Băiatul a înotat mai bine de o oră, iar când a ajuns la ţărm, acesta a fugit la cea mai apropiată casă după ajutor. La scurt timp, salvatorii de la Departamentul de Pompieri şi Salvare au reuşit să-i recupereze pe cei doi în viaţă, potrivit Publika.

Un român a devenit erou în Italia după ce a salvat doi copii de la înec

Sorin Ursuț, în vârstă de 48 de ani, a fost desemnat cetățean de onoare al localității Cornate din Lombardia, după ce a salvat doi copii de la înec, scrie Il Giorno. 

Românul se află în Italia de 19 ani și lucrează ca operator ecologic. În luna iunie a anului trecut, a salvat o fetiță de 9 ani căzută în râul Adda în timp ce era într-o excursie cu tatăl ei. Acesta din urmă și-a pierdut viața în încercarea de a-și recupera copila din râu. Trupul său a fost găsit a doua zi, la doi kilometri mai în aval, în Trezzo.

„Avem o poveste de integrare perfectă. Sorin Ursuț este un exemplu pentru toată lumea", a spus Fabio Quadri, consilier pentru securitate.

De altfel, în 2010, Sorin Ursuț a salvat un alt copil, în vârstă de 10 ani, din apele înghețate ale aceluiași rău. Atunci însă, finalul a fost unul fericit: a scăpat și tatăl copilului. 

„Speram să fie la fel și acum, l-am văzut, era la trei metri de mal și nu a mai reușit să iasă. O imagine pe care o port în mine.”, a spus Sorin Ursuț.

(citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel