Copil de 7 ani din SUA, erou după ce și-a salvat familia de la înec
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Copil de 7 ani din SUA, erou după ce și-a salvat familia de la înec / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Copil de 7 ani din SUA, erou după ce și-a salvat familia de la înec / Foto cu caracter ilustrativ: Pixabay
Un băiețel în vârstă de 7 ani din Statele Unite a înotat timp de o oră și a reușit să-și salveze tatăl și sora care au fost luați de curentul unui râu din Florida.

Un copil de 7 ani din Statele Unite a devenit un adevărat erou după ce şi-a salvat familia de la înec. Băieţelul a înotat o oră pentru a cere ajutor pentru tatăl şi sora sa, care au fost luaţi de un curent pe un râu din statul Florida.

- Cum ai reuşit să stai atât de mult timp în apă şi să te descuri în asemenea situaţie?

- Nu am nicio idee.

Steven Poust și-a ancorat barca pe râu pentru a-și lăsa cei doi copii, Chase și Abigail, de 7 şi 4 ani, să înoate. La un moment dat, fetiţa, care purta vesta de salvare, a fost luată de curent, iar bărbatul a sărit în apă după ea. Disperat, tatăl i-a cerut băiatului să înoate până la ţărm pentru a cere ajutor.

"I-am spus că îl iubesc pentru că nu eram sigur ce urma să se întâmple. Am încercat să rămân cu amândoi cât mai mult, dar fetiţa a fost luată de curent şi a trebuit să înot după ea."

Băiatul a înotat mai bine de o oră, iar când a ajuns la ţărm, acesta a fugit la cea mai apropiată casă după ajutor. La scurt timp, salvatorii de la Departamentul de Pompieri şi Salvare au reuşit să-i recupereze pe cei doi în viaţă, potrivit Publika.

Un român a devenit erou în Italia după ce a salvat doi copii de la înec

 

Sorin Ursuț, în vârstă de 48 de ani, a fost desemnat cetățean de onoare al localității Cornate din Lombardia, după ce a salvat doi copii de la înec, scrie Il Giorno. 

Românul se află în Italia de 19 ani și lucrează ca operator ecologic. În luna iunie a anului trecut, a salvat o fetiță de 9 ani căzută în râul Adda în timp ce era într-o excursie cu tatăl ei. Acesta din urmă și-a pierdut viața în încercarea de a-și recupera copila din râu. Trupul său a fost găsit a doua zi, la doi kilometri mai în aval, în Trezzo.

„Avem o poveste de integrare perfectă. Sorin Ursuț este un exemplu pentru toată lumea", a spus Fabio Quadri, consilier pentru securitate.

De altfel, în 2010, Sorin Ursuț a salvat un alt copil, în vârstă de 10 ani, din apele înghețate ale aceluiași rău. Atunci însă, finalul a fost unul fericit: a scăpat și tatăl copilului. 

„Speram să fie la fel și acum, l-am văzut, era la trei metri de mal și nu a mai reușit să iasă. O imagine pe care o port în mine.”, a spus Sorin Ursuț.

(citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel