Copil de 7 ani, accidentat pe o pârtie din Bulgaria. A fost nevoie de un elicopter SMURD
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Irina Balashova)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Irina Balashova)
O fetiţă româncă în vârstă de 7 ani a fost adusă în ţară cu un elicopter SMURD, după ce s-a accidentat pe o pârtie de schi din Bansko.

"Ieri, un elicopter SMURD a efectuat o misiune externă în Bulgaria, pentru a prelua o fetiţă româncă în vârstă de 7 ani, care a suferit un accident de schi pe o pârtie din localitatea Bansko. În urma producerii accidentului, fetiţa a suferit un traumatism cranio-cerebral şi toraco-abdominal, aceasta fiind transportată la un spital din Sofia", se arată pe pagina de Facebook a Inspectoratului General de Aviaţie al MAI.

Având în vedere starea gravă a fetiţei, la nivelul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă a fost luată decizia transferării acesteia la Bucureşti, cu ajutorul unui elicopter SMURD, scrie Agerpres.

"Fetiţa a fost evaluată şi preluată de echipa medicală din România, fiind transferată cu elicopterul SMURD la Spitalul de Urgenţă pentru Copii "Grigore Alexandrescu" Bucureşti, pentru a beneficia de îngrijiri medicale de specialitate. În acest moment, fetiţa se află sub supraveghere medicală, în afara oricărui pericol", arată sursa citată. 

Bansko a fost desemnată cea mai bună staţiune de schi din Bulgaria în 2022, în cadrul celui de-al 10-lea program anual al World Ski Awards (WSA). Situat la poalele muntelui Pirin, în sud-vestul ţării, Bansko este cel mai mare centru de schi din Balcani, potrivit informaţiilor postate pe site-ul WSA, citate de Agerpres.

Site-ul precizează că Bansko dispune de 15 instalaţii prin cablu de tip ascensor şi de 75 km de pârtii amenajate, potrivite atât pentru începători, cât şi pentru avansaţi. Cel mai înalt punct al centrului de schi se află la 2.560 de metri deasupra nivelului mării, iar cel mai jos, la 1.000 de metri. Un drum de schi de 16 km, care beneficiază de maşini de zăpadă artificială şi de iluminat, leagă zona de schi de oraş. Curse din calendarul FIS pentru Cupa Mondială de Schi şi de Snowboard au loc regulat la Bansko.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel