Copil de 2 ani devine cel mai tânăr membru Mensa. Are un IQ de 146
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
Un copil din Los Angeles a devenit cel mai tânăr membru american al Mensa, un club dedicat celor cu un IQ ridicat.

Kashe Quest, deși are doar 2 anișori, știe deja numele tuturor elementelor de pe tabelul periodic, să identifice cele 50 de state după formă şi locaţie, precum și limba spaniolă, potrivit părinţilor ei, citaţi de CNN

„Ne-a arătat întotdeauna, mai mult decât orice, tendința de a explora împrejurimile și de a pune întrebarea „De ce”, a declarat tatăl lui Kashe, Devon. „Dacă nu știe ceva, vrea să afle ce este și cum funcționează și, odată ce îl învață, îl aplică”.

Familia ei a spus că, de îndată ce Kashe a spus primul ei cuvânt, abilitățile ei s-au dezvoltat rapid. Curând vorbea în propoziții care conțineau cinci sau mai multe cuvinte.

Capacitatea intelectuală a fetiței este fenomenală. Potrivit părinților ei, Kashe are un IQ de 146. Pentru a se alătura clubului Mensa, trebuie să obții un procent de 98 sau mai mare la un test de cultură generală.

Mensa este o societate fondată în Oxford, Marea Britanie în 1946 cu scopul de a identifica şi pune în legătură oameni cu un coeficient foarte înalt de inteligenţă.

Cu un copil atât de dotat intelectual, părinții lui Kashe spun că nu comunică diferit cu ea. Cu toate acestea, ei sunt atenți la cum vorbesc, deoarece fetița îi poate trage la răspundere pentru ceea ce spun. 

„Cu siguranță ne-a învățat cum să fim mai buni comunicatori ca familie”, a spus mama ei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel