Copil de 11 ani, lovit cu pumnii și picioarele de colegi în curtea unei școli din Mureș. Director: L-au lovit și la rinichi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Un copil de 11 ani a fost lovit cu pumnii și picioarele de colegi în curtea unei școli din Mureș. 

Incidentul s-a petrecut la școala gimnazială din comuna Band. După ora de limba engleză, copiii de clasa a patra au ieșit în curte ca să se joace, doar că joacă s-a transformat într-o ceartă. Un elev de 11 ani a fost trântit la pământ și lovit cu pumnii și picioarele de alți doi colegi, transmite PRO TV.

„A alergat la mine un elev din curtea şcolii să îmi spună că în spate se bat copii şi un elev este căzut pe jos. Mi-a zis că nu poate să respire. Aşa spaimă nu ştiu dacă am trăit vreodată în 30 de ani de predat.”, a mărturisit Solyom Ildiko, profesoară de engleză.

Copilul a ajuns la spital, unde i-au fost acordate îngrijiri medicale. Cu toate că nu a rămas internat, trebuie să facă mai multe investigații.

„Copilul ar avea probleme şi la rinichi, a fost lovit şi la rinichi.”, a declarat Bartha Maria, director adjunct.

Școala online, o posibilă cauză a violenței între copii

Profesorii susțin că o posibilă cauză a acestor cazuri de violență între elevi ar putea fi școala online și lipsa de interacțiune între copii. Aceste probleme ar putea fi rezolvate cu ajutorul psihologilor şi consilierilor. Totuși, puține școli din România au specialiști. 

„Din vorbe urâte, următoarea mişcare deja care se produce un pumn sau o palmă sau dat cu picioare din păcate.”, a declarat Rudnyanszky Orsolya, învăţătoare.

„Eu cred că pauza foarte foarte mare în predarea asta face to face îşi spune cuvântul, pentru că copii au reguli, ştiu că trebuie să se se conformeze, cred că uită de educaţie.”, a punctat Solyom Ildiko, profesoara de engleză.

Tot mai multe cazuri de violență între minori

În ultima vreme cazurile de violență între copii s-au întețit. Săptămâna trecută un caz similar a avut loc la Brașov. În spațiul public au apărut imagini video în care se vede cum o minoră este bătută cu pumnii și picioarele de alți copii. Cineva filmează totul, iar ceilalți minori care se află acolo asistă fără să intervină la aceste acte de violență. Mai mult, se amuză atunci când adolescenta este lovită. Fata agresată stă jos, lipită de un gard, fără să spună nimic, probabil fiindu-i frică să riposteze. Mai multe fete vin pe rând la ea și o lovesc cu palmele și picioarele. Polițiștii s-au autosesizat în urma clipului apărut pe internet.

VEZI ȘI: Bătaie între copii la Brașov. Imaginile greu de privit au devenit virale pe internet. VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel