Data publicării:

Copiii mor din cauza malnutriției în nordul Fâșiei Gaza, spune o organizație caritabilă

Autor: Tiberiu Vasile | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa Foto: Agerpres
Sursa Foto: Agerpres
Copiii din nordul Fâșiei Gaza mor din cauza malnutriției, anunță organizația caritabilă ActionAid.

Copiii din nordul Fâșiei Gaza mor din cauza malnutriției, anunță organizația caritabilă ActionAid, care luptă împotriva sărăciei, în timp ce situația umanitară din zonă "continuă să se înrăutățească pe zi ce trece".

Unul din șase copii din regiune suferă de "malnutriție acută", a declarat organizația caritabilă, iar 3% dintre aceștia suferă de "epuizare severă".

Dr. Hossam Abu Safiya, consultant pediatru în Gaza, a declarat pentru ActionAid că mor copii din cauza lipsei de hrană și apă.

"Am pierdut un număr semnificativ de copii în ultimele zile din cauza malnutriției generalizate", a spus el.

Dr. Abu Safiya a declarat că majoritatea nașterilor din regiune "se află într-o situație foarte critică"

"Am înregistrat multe cazuri care au fost internate în unitatea de terapie intensivă. Cele mai multe dintre cazuri au ajuns într-o stare de deshidratare avansată", a mai spus  Dr. Safiya

ActionAid a declarat că unele femei însărcinate și care alăptează sunt, de asemenea, atât de subnutrite încât copiii se nasc subponderali și cu probleme de sănătate.

Dr. Abu Safiya a declarat că majoritatea nașterilor din regiune "se află într-o situație foarte critică".

"Din păcate, nu există o nutriție adecvată pentru mamă și nici pentru copil. Iar lipsa laptelui de susținere pentru copii duce la o înrăutățire a stării de sănătate a copiilor", a adăugat el.

"Am pierdut un număr mare de copii, în special în ultimele săptămâni. Dacă nu există un răspuns urgent, vom pierde din ce în ce mai mulți", a mai avertizat Dr. Hossam Abu Safiya, conform SkyNews.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel