Data publicării:

Copiii au dat peste craniul ei în 1983. Mulțumită unei postări pe Facebook, o femeie a fost în sfârșit identificată

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie de la Angelo Capitanio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/contur-silueta-cumparaturi-iluminat-15273700/
Fotografie de la Angelo Capitanio: https://www.pexels.com/ro-ro/fotografie/contur-silueta-cumparaturi-iluminat-15273700/
O postare pe Facebook i-a ajutat pe anchetatori să rezolve cazul zeci de ani mai târziu.

O victimă a omuciderii „Jane Doe”, a cărei identitate a rămas un mister timp de peste 40 de ani, după ce copiii care se jucau împreună au dat peste craniul ei în anii 1980 i s-a dat în sfârșit un nume.

Saga a început în 1979, când Maritza Gean Grimmett – care s-a născut în Panama, dar s-a mutat în SUA împreună cu soțul ei Marine – a spus familiei ei că va divorța și că se va îndrepta spre California. Nu a mai fost văzută și nici nu s-a mai auzit nimic despre ea. Puteți vedea imagini aici.

Dar acum, autoritățile californiene au confirmat că rămășițele descoperite de școlari în ceea ce este acum orașul Lake Forest îi aparțin, a declarat Departamentul Sheriff-ului Orange County într-un comunicat de presă.

Copiii au găsit craniul lui Grimmett în timp ce se jucau într-un canalizare din Lake Forest în aprilie 1983, o descoperire ciudată care a demarat o săpătură în zonă, unde autoritățile au găsit în cele din urmă aproximativ 70% din rămășițele unei femei.

Autoritățile au încercat să identifice femeia, dar au reușit să o descrie doar ca fiind o femeie de culoare sau de rasă mixtă, în jur de 18 până la 24 de ani, cu o constituție ușoară și un dinte de aur distinctiv. Identitatea ei a rămas un mister timp de zeci de ani.

Dar în 2022, anchetatorii au făcut o descoperire în cazul în care un eșantion de ADN de la Jane Doe a fost trimis la laboratoarele Othram în cooperare cu Sistemul național de persoane dispărute și neidentificate, care oferă finanțare pentru extracția și testarea ADN-ului.

După ce eșantionul a fost testat, anchetatorii Departamentului Sheriff-ului Orange County Cold Case au reușit să creeze un profil genetic pentru Jane Doe, dar au ajuns într-o altă fundătură când nu au reușit să stabilească o linie directă de familie.

La sfârșitul anului 2023, anchetatorii au postat redări criminalistice ale ei pe un grup de Facebook pentru Jane Does și femei dispărute din anii 1970 și 1980.

După zeci de ani de investigații, acea postare a fost cea care a pus în sfârșit capăt misterului. În decurs de o lună, o femeie a contactat anchetatorii pentru a spune că a crezut că Jane Doe ar putea fi mama ei dispărută de mult.

Rudele au trimis mostre de ADN, iar identitatea reală a lui Jane Doe ca Maritza Gean Grimmett a ieșit în sfârșit la lumină.

Grimmett era din Panama și se căsătorise cu un soldat american în vara lui 1978 și a născut o fiică.

La sfârșitul anului 1978, familia s-a mutat în SUA, locuind în Ohio și Tennessee, până în iulie 1979, când cuplul a început procedura de divorț.

La acea vreme, Grimmett, care avea doar 20 de ani, i-a spus surorii ei că va pleca în California, dar familia ei nu a mai auzit niciodată de ea.

În timp ce misterul identității lui Jane Doe a fost rezolvat, departamentul șerifului investighează modul în care a fost ucis Grimmett.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel