Copiii agresivi, abandonați de părinți în fața Internetului. Narcisa Iorga: Vă veți ÎNGROZI! Violența, promovată în vloguri de ”modele” cu bani, mașini și haine scumpe
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto ilustrativ pixabay Tumisu
foto ilustrativ pixabay Tumisu
Tot mai mulți adolescenți manifestă o violență exagerată, de neînțeles. Pare că le este simplu să atace. 

”Vă sperie cazurile de înjunghieri în rândul copiilor și adolescenților? Ascultați-le muzica preferată! Urmăriți-le vlogurile pe care le accesează! Vedeți ce urmăresc pe Tik Tok! Vă veți îngrozi! Totul e despre violență și rezolvarea conflictelor cu cuțitul.

Pe seama copiilor, cărora le devin ușor idoli, unii fac foarte mulți bani pe internet. Nu, nu sunt împotriva libertății internetului, dimpotrivă. Sunt împotriva părinților care își abandonează copiii în brațele internetului și apoi sunt mirați de comportamentul lor agresiv.

Copiii și adolescenții de azi ascultă, privesc și citesc preponderent mesaje agresive pe rețelele sociale pe care le accesează. Violența devine un mod de viață, iar cei care o propagă sunt modele de urmat în viață, pentru că au mulți bani, mașini și haine scumpe făcute rapid din muzică pe net și vloguri.

Nu văd preocupări în zona politică în privința educației media. Să ai acces la orice fel de informație nu înseamnă libertate. E ca și când ai da unui copil libertatea să se joace cu focul, fără să-i explici nimic, ce urmări ar putea avea acest joc și care este, de fapt, rolul focului.

Politicienii se vor trezi când va fi prea târziu sau poate nu se vor trezi niciodată, deși problema nu e deloc de neglijat. Agresivitatea în rândul copiilor și adolescenților este deosebit de periculoasă. Știți de ce? Pentru că nu conștientizează urmările gesturilor lor. Unii o fac doar atunci când tragedia s-a comis deja, alții nici atunci. Consideră că victima a meritat-o.” a scris Narcisa Iorga, fost membru CNA, pe Facebook. 

Astăzi, un elev în vârstă de 18 ani, de la Liceul Tehnologic din Rădăuți, județul Suceava, și-a înjunghiat doi colegi într-o cafenea din oraș, în urma unui conflict spontan. Patru elevi au mers, după ore, într-o cafenea din oraș, unde unul dintre băieți s-a certat cu altul și a scos un cuțit, scrie Agerpres. Un elev e înjunghiat în zona axilei și a rămas în spital pentru supraveghere, altul, în zona abdomenului, fiind lăsat la domiciliu. Adolescentul agresor a fugit, dar a fost prins în 15 minute. 

Și este doar un caz. 

Citește și: Fiii unor oameni de afaceri din București, răfuială într-o vilă de lux din Bușteni. Agresorul a fugit, după ce l-a înjunghiat în cap

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel