Copii salvați din ferma groazei: înfometați, însetați și murdari
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
captură video
captură video
Poliția americană a descoperit duminică 11 copii înfometați într-o fermă improvizată din statul New Mexico.

Poliția din statul american New Mexico a salvat 11 copii subnutriți care au fost ținuți în condiții de sărăcie extremă într-un complex izolat, aflat într-un deșert. Polițiștii a descris ”ferma groazei”, în care copiii au fost găsiți, ca un "complex improvizat" în apropierea comunității Amalia, în nordul New Mexico, relatează BBC.

Biroul șerifului local a declarat că toți copiii, cu vârste cuprinse între 1 și 15 ani, nu aveau pantofi, purtau cârpe și "arătau ca refugiații din Lumea a Treia". Cinci adulți au fost găsiți la fermă, inclusiv doi bărbați înarmați.

Poliția a căutat locația după ce a primit un mesaj care a spunea: "Suntem înfometați și avem nevoie de hrană și apă". Nu este clar cum a ajuns grupul la complexul din Amalia. Campusul a fost descris ca o mică remorcă subterană acoperită de plastic, fără apă curentă sau electricitate.

Înfometați, însetați și murdari

Șeriful Jerry Hogrefe, a declarat pentru ABC News că toți copiii erau înfometați, însetați și murdari. "Am fost polițist timp de 30 de ani, nu am mai văzut așa ceva." "Incredibil", a spus el, pentru sursa citată. "Erau slabi, li se vedeau coastele, erau foarte neigienici și foarte speriați".

Nu a fost găsită apă proaspătă la fața locului, iar singura mâncare găsită au fost câțiva cartofi și o cutie de orez, a spus poliția. Doi bărbați înarmați, Siraj Wahhaj și Lucas Morten, au fost arestați la fața locului. Alte trei femei au fost reținute, dar ulterior au fost eliberate.

Hogrefe a declarat pentru ABC că femeile și copiii "au fost spălați pe creier și s-au simțit foarte intimidați de la bărbații aflați în controlul acestei facilități".

Cei 11 copii au fost luați în îngrijire de serviciile sociale locale.

Vezi și: Tabără militară pentru copii, la Sângeorz-Băi: "Avem participanţi care au îmbrăcat haina militară"


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel