Urmărește emisiunea live
Copaci şi stâlpi de electricitate, doborâţi de vânt în mai multe localităţi din Prahova
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Sursa - pxhere.com
Sursa - pxhere.com
Mai mulţi copaci, dar şi stâlpi de electricitate au fost doborâţi de vântul puternic în mai multe localităţi ale judeţului Prahova, în contextul codurilor meteorologice de vreme rea, iar peste 6.700 de consumatori nu beneficiază, miercuri dimineaţă, de electricitate. 

Conform Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova, pompierii militari au fost solicitaţi să intervină în cursul serii şi al nopţii pentru degajarea apei de pe carosabil la Sinaia, în zona Cumpătu, pentru evacuarea apei dintr-o locuinţă inundată la Sinaia, dar şi pentru degajarea unor copaci doborâţi de vânt la Sinaia, Româneşti, Balta Doamnei, Miroslăveşti, Poiana Câmpina şi Ploieşti. De asemenea, mai mulţi stâlpi de electricitate au căzut pe carosabil la Pleaşa, fiind solicitată intervenţia ISU.

Primarul staţiunii Buşteni, Mircea Corbu, anunţa, marţi seară, că mai multe zone au fost afectate din cauza ploii torenţiale, iar reţeaua de canalizare a oraşului nu face faţă debitului mare de apă acumulat.

'ANM a anunţat cod portocaliu de ploi abundente cu averse torenţiale, în intervale scurte de timp, dar prin acumulare, putându-se înregistra cantităţi mari de apă. Avertizările sunt în vigoare pentru seara aceasta, dar şi în cursul nopţii de 24.08.2022. Situaţiile de urgenţă necesită intervenţii prompte, pentru ca dezastrele să poată fi evitate, iar pagubele să fie minime. Situaţia este în acest moment sub control, însă rămânem vigilenţi şi în stare de alertă. Vom continua acţiunile de verificare a daunelor produse în urma ploilor', a scris primarul pe pagina sa de Facebook.

Fenomenele meteorologice au afectat 78 de puncte de transformare, iar 20 de localităţi nu au electricitate, fiind afectaţi 6.728 de consumatori, mai arată ISU. În judeţul Prahova au fost valabile, în cursul serii şi nopţi trecute, coduri galben, portocaliu şi roşu de ploi torenţiale şi intensificări ale vântului. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel