Copaci rupţi, străzi inundate şi centrul Târgu Mureşului fără curent electric, în urma unei furtuni
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
O furtună violentă care a lovit municipiul Târgu Mureş, joi seara, a doborât zeci de arbori, a inundat mai multe străzi, dislocând canalele de scurgere a apei şi a lăsat centrul oraşului fără curent electric. 

Consilierul primarului din Târgu Mureş Claudiu Maior a declarat pentru AGERPRES că potrivit primelor informaţii furnizate de Poliţia Locală, cel puţin zece arbori au fost doborâţi total sau parţial pe carosabil, pe firele de alimentare cu curent electric şi pe cel puţin patru maşini, numeroase străzi au fost inundate cu cantităţi mari de mâl iar şuvoaiele au dislocat numeroase capace de canal. Potrivit lui Claudiu Maior, rafalele puternice de vânt au doborât un sens giratoriu provizoriu, un chioşc de ziare şi numeroase bannere.

'Pentru înlăturarea efectelor furtunii acţionează echipele de intervenţie de la ISU Mureş, de la Administraţia Domeniului Public, Electrica, Aquaserv, de la Sere, susţinute de Poliţia Locală Târgu Mureş, Jandarmerie şi Poliţia naţională', a declarat Claudiu Maior, care a precizat că se lucrează la centralizarea pagubelor produse de furtună. Administraţia Naţională de Meteorologie a instituit joi seara o avertizare cod roşu de vijelii şi grindină pentru mai multe localităţi din judeţul Mureş. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel