Copa America. Brazilia învinge Argentina şi se califică în finală
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Selecţionata Braziliei s-a calificat în finala turneului Copa America, învingând cu scorul de 2-0 reprezentativa Argentinei, în marele derby al fotbalului sud-american (Superclassico), disputat marţi seara pe stadionul Mineirao din Belo Horizonte, în faţa a 55.947 de spectatori.

În absenţa starului Neymar (accidentat), eroul gazdelor a fost Gabriel Jesus, atacantul lui Manchester City, care a reuşit deschiderea scorului în prima repriză (19), iar apoi a pasat decisiv la cel de-al doilea gol al Selecao, marcat de Roberto Firmino, jucătorul lui Liverpool (71). Brazilia va disputa astfel o nouă finală în Copa America după o pauză de 12 ani, urmând să înfrunte duminică, pe stadionul Maracana din Rio de Janeiro, câştigătoarea celei de-a doua semifinale, dintre Chile şi Peru, programată miercuri seara.

Argentina, care a pierdut două finale consecutive în această competiţie, la ediţiile din 2015 şi 2016, ratează astfel o nouă şansă de a câştiga un mare turneu, ultimul succes internaţional al naţionalei 'Albiceleste' datând din 1993, când a cucerit ultimul său titlul de campioană a Americii de Sud. De menţionat că Brazilia nu a ratat niciodată titlul continental în cele patru ediţii anterioare pe care le-a disputat pe teren propriu (1919, 1922, 1949 şi 1989), fiind considerată mare favorită şi în acest an, în condiţiile în care nu a încasat niciun gol în cele cinci meciuri disputate până acum, în care a înscris de 13 ori.

În partida de la Belo Horizonte au evoluat formaţiile: Brazilia: Alisson - Daniel Alves, Marquinhos (Miranda, 64), Thiago Silva, Alex Sandro - Casemiro, Arthur, Philippe Coutinho; Everton (Willian, 45), Gabriel Jesus (m.80 Allan), Roberto Firmino. Selecţioner: Tite. Argentina: Franco Armani - Juan Foyth, German Pezzella, Nicolas Otamendi, Nicolas Tagliafico (Paulo Dybala, 85) - Rodrigo de Paul (Giovani Lo Celso, 67), Leandro Paredes, Marcos Acuna (Angel Di María, 59); Lionel Messi, Lautaro Martínez, Sergio Aguero. Selecţioner: Lionel Scaloni. Arbitru: Roddy Zambrano (Ecuador). 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel