Coordonatoarea Femen s-a sinucis la Paris. ”Totul e un fake”
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Oksana Şaciko, cofondatoare şi fostă membră a grupului feminist ucrainean Femen, s-a sinucis. 

Oksana Şaciko s-a sinucis în apartamentul său din Paris, la vârsta de 31 de ani, a anunţat marţi într-o declaraţie pentru AFP Inna Şevcenko, actuala lideră a organizaţiei.

”Oksana a fost găsită ieri (luni) la Paris, în apartamentul său. Ea s-a sinucis”, a precizat telefonic Inna Şevcenko pentru France Presse.

În cursul dimineţii, Anna Guţol, o altă cofondatoare a mişcării, anunţase decesul acesteia pe pagina sa de Facebook, rămânând evazivă cu privire la cauzele morţii ei: 'Ne-a părăsit Oksana Şaciko, cea mai curajoasă (...). Împreună cu apropiaţii şi familia ei, suntem în doliu şi aşteptăm versiunea oficială a poliţiei. Pentru moment, ceea ce ştim este că (...) trupul Oksanei a fost găsit în apartamentul său din Paris. Potrivit prietenilor săi, ea a lăsat o scrisoare de adio!'

Cu toate acestea, data exactă a morţii tinerei ucrainence urmează să fie stabilită de expertiza medico-legală, dar în data de 20 iulie ea era încă în viaţă, a declarat o altă confondatoare a Femen, Aleksandra Şevcenko, pentru BBC Ucraina.

Aplicaţia Telegram Paris Burns informează că Oksana Şaciko a avut înainte două tentative de sinucidere. În scrisoarea sa de adio, tânăra scrie: 'Totul este un Fake!'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel