Cooperare româno-franceză în domeniul formării profesionale
Ieri, 26 martie, Institutul Francez din România și Centrul Național de Formare a Învațământului Profesional si tehnic (CNDIPT) au organizat la sediul IFR din Bucuresti o Conferință privind învățământul și formarea profesională.
Cu această ocazie au fost reuniți reprezentanți români și francezi din instituțiile naţionale și locale implicate în organizarea și funcționarea învațământului profesional și tehnic, reprezentanți ai liceelor tehnice și profesionale, dar și reprezentanți ai operatorilor economici.
Această acțiune este parte a acțiunilor de cooperare bilaterala in domeniul educativ derulate de Ambasada Franței în Romania în parteneriat cu Ministerul Educației Naţionale.
Prin această acțiune se dorește a se favoriza schimburile de idei privind organizarea învățământului profesional dual din Franța și România, de a pune in dezbatere modalități de adaptare a ofertei de formare a unităților de învățământ pentru a răspunde nevoilor actorilor economici și educativi.
Conferința a oferit cadrul care să permită schimbul de informații și prezentarea de proiecte de cooperare privind formarea profesionala duala, astfel încât să conducă la realizarea de noi schimburi de expertiză, precum și la dezvoltarea de proiecte de mobilitate și parteneriate educative între unitățile de învățământ din Franța și din România.
"Prin cooperarea între Ministerul Educației din Franța cu Ministerul Educației Naționale din România, susținut îndeaproape de Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic putem contribui la crearea unor oportunități sporite pentru elevii din România pentru a se integra mai ușor pe piața muncii din Europa. Datorită calității deosebite a formării elevilor în firmele franceze care activează în România, ne asigurăm că aceste companii vor avea un bazin de recrutare bogat din care pot să-și aleagă viitorii angajați.
[citeste si]
Din experiența de până acum, pot spune că finanțarea joacă un rol foarte important în creșterea performanțelor unui sistem, însă în ultimile luni de când sunt director al Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic (CNDIPT), mi-am dat seama că o importanță deosebită o au oamenii cu care lucrezi, persoane care pot aduce un plus valoare politicilor dezvoltate la nivel de sistem." a declarat Dalia Mircea-Dărămuș, director general CNDIPT.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News