Data publicării:

Contul de Twitter al lui Trump, la percheziție. Rețeaua a refuzat să se conformeze dispoziției

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO Agerpres
FOTO Agerpres
Un procuror special a dispus percheziționarea contului de Twitter al fostului președinte Donald Trump.

Procurorul special Jack Smith a obținut, la începutul anului 2023, un mandat de percheziție pentru contul de Twitter al lui Donald Trump în cadrul anchetei sale penale privind efortul fostului președinte de a inversa înfrângerea sa în alegerile din 2020, a relevat miercuri o decizie a unei curți federale de apel, arată CNBC.

Twitter, cunoscut în prezent sub numele de X, a întârziat inițial prezentarea materialelor cerute de acel mandat, deoarece a depus o acțiune în instanță sigilată prin care încerca să blocheze un ordin prin care i se cerea să nu dezvăluie existența mandatului lui Trump sau altcuiva, se arată în decizie.

Hotărârea Curții de Apel spune că Twitter a finalizat producția informațiilor despre contul lui Trump pentru biroul lui Smith pe 9 februarie.

Sancțiune de 350.000 de dolari

Decizia de 34 de pagini a confirmat, de asemenea, sancțiunea de 350.000 de dolari aplicată de un judecător de la o instanță inferioară pentru sfidarea companiei de socializare pentru că nu s-a conformat mandatului decât după un termen limită de trei zile.

Biroul lui Smith a susținut, iar judecătorul de la instanța inferioară a fost de acord, că dacă Twitter l-a anunțat pe Trump de existența mandatului ar fi pus în pericol ancheta și i-ar fi oferit acestuia șansa de a distruge probele căutate prin mandat, potrivit deciziei.

Deși postările de pe contul de Twitter a lui Donald Trump sunt publice, contul său stochează și alte informații și mesaje care pot fi de interes pentru anchetă. Potrivit aceleiași instanțe, este vorba despre dosarul legat de evenimentele din 6 ianuarie, când reprezentanți ai fostului președinte au luat cu asalt Capitoliul, notează Agerpres.

Acest dosar este unul dintre cele trei mari dosare deschise împotriva lui Donald Trump, celelalte două fiind legate de cumpărarea tăcerii unei foste starlete porno și de păstrarea unor documente confidențiale după plecarea sa de la Casa Albă.

Altfel, Donald Trump (77 de ani) susține că aceste încercări de instrumentalizare a justiției împotriva sa de către democrații actualului președinte Joe Bider (80 de ani) pentru a-l împiedica să candideze anul viitor împotriva acestuia din urmă.

Citește și: Trump îl acuză pe Biden că îi influenţează pe procurori pentru a-l distrage de la campania electorală

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel