Controverse în Guvern. Virgil Popescu, val de critici: ”NU există cele două ministere”. Culise din Executiv
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto gov.ro
foto gov.ro
Virgil Popescu, ministru al Energiei, fost ministru al Economiei, își exprimă, public, nemulțumirile cu privire la situația din Guvern. 

”Până în decembrie anul trecut, exista Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri. Din el s-au desprins două ministere: al Energiei, unde pleacă toată partea de energie care există, și al Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Până nu apar Hotărârile de Guvern ale celor două ministere, Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, care este ministerul de anul trecut, asigură serviciile suport, de specialitate, pentru cele două ministere. De ce face acest lucru? Pentru că neexistând cele două ministere, nu există organigramă, nu există personal al Ministerului. Ca să le înființezi, trebuie să emiți două Hotărâri de Guvern, să treacă în procedură de avizare și să fie aprobate în Guvern. Lucrăm în clădiri diferite cu același aparat de specialitate, care era structurat diferit. Referitor la când se vor face aceste hotărâri, fiecare minister își va lua personalul și fiecare ministru își va vedea de problematica lui, iar Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri va dispărea. Dacă vorbim de măsurile pe care Guvernul PNL le-a luat anul trecut, aici nu pot fi acord (n.r. cu ministrul Economiei), nici cu măsura granturilor pentru microîntreprinderi, de 2.000 de euro, nici măsura cu granturi de capital de 150.000 de euro, nici măsura cu granturi pentru investiții nu sunt măsuri care să nu fie țintite către IMM-uri, sunt măsuri foarte bune pentru IMM-uri. Eu cred în continuare că un antreprenor, dacă vrea să facă producție, trebuie să fie ajutat prin investiții productive” a spus Virgil Popescu, ministrul Energiei, la Digi24. 

În timpul declarației, el a spus, întrebat dacă vorbește cu ministrul Năsui, ”da, sigur”. La finalul declarației, întrebat dacă îl informează ministrul Economiei ce anunță public, Virgil Popescu a răspuns: ”În general, anunță public și apoi vorbim”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel