Controversă în box. Și-a păstrat titlul de campion mondial, după egalitate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Foto: Instagram Adonis Stevenson
Foto: Instagram Adonis Stevenson
Adonis Stevenson rămâne campion mondial la box, la categoria semigrea, versiunea WBC. 

Boxerul canadian își păstrează titlul după ce a terminat la egalitate meciul cu suedezul Badou Jack, disputat sâmbătă seara la Toronto.

Stevenson (40 ani), deţine din iunie 2013 centura cu diamante la această categorie, pe care a pus-o în joc pentru a noua oară. Doi dintre cei trei arbitri judecători nu i-au putut departaja pe cei doi pugilişti (114-114, 114-114), în timp ce al treilea i-a acordat un uşor avantaj lui Jack (115-113), care nu şi-a putut ascunde dezamăgirea la finalul luptei.

Jack vrea revanșa

”Cred că am câştigat clar acest meci, niciunul dintre cei trei judecători nu l-a dat învingător (pe Stevenson)”, a declarat, furios, suedezul de origine gambiană, în vârstă de 34 ani, care are în palmares 22 de victorii, 3 egaluri şi o înfrângere.

Badou Jack, fost campion mondial al versiunii WBA, al cărui promotor este fostul boxer american Floyd Mayweather, i-a cerut imediat revanşa lui Stevenson, propunându-i ca viitorul meci să aibă loc la Las Vegas, în condiţiile în care acesta nu a mai luptat în afara Canadei din septembrie 2011.

Stevenson, dispus la un nou meci

”Jack este un boxer bun, a câştigat deja două titluri mondiale. Dacă doreşte, sunt dispus să-i ofer o nouă şansă”, a asigurat Stevenson.

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel