Controversă cu Iohannis. PROTESTUL unui lider PNL: "Este păsul meu cel mai mare"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Tudor Curtifan
WhatsApp
Președinte PNL Covasna a discutat în exclusivitate cu DC News despre momentul în care lui Klaus Iohannis i-a fost intonat așa-zisul ”imn secuiesc”. Olimpiu Floroian a precizat că doar consilierii județeni ai PNL s-au așezat pe scaune, în semn de protest.
În cadrul întâlnirii președintelui Iohannis cu reprezentanții comunității din județele Harghita și Covasna, după intonarea imnului României, a fost cântat şi imnul ținutului secuiesc de către majoritatea celor prezenți în sală.
 
Olimpiu Floroian a discutat despre acest moment cu DC News. Acesta a precizat că deși în sală se aflau mai mulți aleși locali români, doar consilierii județeni ai PNL s-au așezat, în semn de protest, în timpul intonării așa-zisului imn secuiesc.
 
Astfel, din cele aproximativ 250 de persoane prezente în sală, doar două au decis să se așeze în momentul intonării cântecului secuiesc.
 
”În sală se aflau primarii români, viceprimari, consilieri din partea PSD. Doar cei doi consilieri județeni s-au așezat, restul au rămas în picioare. Păsul meu cel mai mare nu este neapărat că președintele nu s-a așezat, el a dat dovadă de bun simț și a respectat gazda, dar pretenția noastră era ca românii din sală să se așeze pentru că nu era un imn pe care noi l-am recunoscut ca fiind imn național. Pentru noi a fost important ca atunci când s-a terminat intonarea imnului național al României, să ne așezăm și să ascultăm ce urma, nu să rămânem în picioare”, a precizat Olimpiu Floroian pentru DC News.
 
Totodată, acesta este convins că momentul a fost unul premeditat, dar a confirmat și informația potrivit căreia președintele Klaus Iohannis a fost surprins de moment.
 
"Totul a fost premeditat. Și președintele a fost surprins de tot ce s-a întâmplat. Dacă era informat probabil proceda altfel, dar asta nu înseamnă că a avut o poziție greșită. Înseamnă că românii care au fost în sală nu au luat decizia corectă, cu excepția celor doi reprezentanți ai PNL-ului”, a conchis liderul liberal.
 
[citeste si]
 
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel