Data publicării:

Controversă cu amenzile. Titi Aur, despre şoferii nemulţumiţi: Nu te poţi plânge că e sancţiunea mare, pur şi simplu nu încalci legea!

Autor: Neagoe Narcis-Florentin | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Direcția Generală de Poliție a Municipiului București
Foto: Direcția Generală de Poliție a Municipiului București

Titi Aur a vorbit despre rolul poliției rutiere și creșterea sancțiunilor pentru încălcarea legii, în exclusivitate pentru DC NEWS.

„Ce trebuie să înțelegem cu toții că rolul polițiștilor rutieri nu este acela de a aplica sancțiuni, ci de a preveni producerea unor accidente rutiere”, a declarat Bogdan Despescu în urmă cu trei zile.

Titi Aur apreciază că se caută țapi ispășitori pentru situația actuală. „Am ajuns într-o perioadă foarte grea în societate, avem tot felul de probleme: de la scumpirea facturilor la criza din Ucraina, vin rușii, nu vin rușii. Societatea este bulversată și vin foarte multe acuzații către Ministerul de Interne, către poliție în general, că nu își fac treaba, că vor să ne amendeze, că au plan de amenzi.

Bogdan Despescu este într-o poziție foarte delicată. Nu este politician, este tehnician, dar trebuie să facă o politică a ministerului. Din punctul meu de vedere, a venit cu o declarație semi-politică pentru a liniști lumea”, a explicat expertul în conducere defensivă, în exclusivitate pentru DC NEWS.

Prevenția se face și prin aplicarea legii

„Transmite mesajul că nu sunt în stradă pentru a-i amenda, ci rolul poliției este de a preveni. Într-adevăr, prevenția este în atribuțiile poliției, dar prevenția se face până la urmă și prin amenzi.

Dacă nu te amendez, cum fac numai prevenție? O să meargă unii cu 200 km/h pentru că nu sunt amendați. Când văd mașina de poliție, polițistul, aici apare partea de prevenție, tocmai din frica de sancțiuni în cazul nerespectării legii”, a adăugat el.

Trebuie să fie mari amenzile?

„Unii se plâng că acum cresc și amenzile pe lângă facturi, de unde să mai plătească omul și amenzi? Păi unii nu înțeleg că amenzile sunt făcute ca să nu le plătești, asta este ideea. Cu cât faci o amendă mai mare, cu atât este mai puțin probabil că o să plătești. Dacă îți asumi totuși să o plătești înseamnă că ai încălcat conștient viteza.

Unii zic «Păi dacă merg cu peste 70 km/h la oră față de limita legală îmi ia permisul pe patru luni. Nu se poate, că sunt șofer profesionist, las familia fără pâine pe masă patru luni întregi». Păi cine te pune să încalci așa legea? Nu e o taxă, nu se ia permisul că așa vrea cineva, ci pentru încălcarea legii. Mai avem puțin și o să vină criminalii și o să spună că nu se poate să stea 20 de ani la închisoare pentru omor. În zona aceasta ochim.

Sancțiunile, amenzile, suspendările, anii de închisoare sunt făcute să nu faci anumite fapte. Nu te poți plânge că e amenda mare, pur și simplu nu încalci legea”, a conchis Titi Aur.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel