Controalele DNA de la vămi vs. refuzul pentru Schengen. Tache: Aceeași vulnerabilitate care a făcut ca România să fie umilită acum zece ani
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Jurnalista Diana Tache a vorbit despre aderarea României la Schengen și a punctat un aspect important, în contextul controalelor DNA de la vămi.

"În tratatul de aderare, se specifică foarte clar că România trebuie admisă în Spaţiul Schengen, în termen de cinci ani, dacă respectă criteriile. Conform raportului CE, România respectă criteriile. Asta dai în judecată (n.r. la CJUE), nu votul Austriei", a punctat analistul politic Bogdan Chirieac, în emisiunea Miercurea Neagră de la DCNews TV.

Întrebare pentru Lucian Bode

"Este foarte corect raţionamentul dumneavoastră, dar eu vin cu întâmplările zilei de ieri, apropo de nerespectarea tratatului. S-a tot spus că România îndeplineşte criteriile şi s-a propus un raport de evaluare publicat de CE în 23 noiembrie, în care ne anunţă comisia cum că România îndeplineşte condiţiile necesare, pe parte tehnică. Dacă nu am auzit asta cu partea tehnică de m-am plictisit. Şi, ieri, în statul nostru, vine DNA-ul şi ne spune aşa: "Domnule, nu e că nu s-a respectat tratatul, noi nu îndeplinim criteriile". Pentru că, ieri dimineaţă, la ora 6:00, DNA împreună cu structurile de suport au descins în şase din punctele de trecere a frontierei de pe graniţa externă - graniţă importantă şi evaluată de cele două comisii în octombrie şi în noiembrie - şi ne arată că 15 poliţişti de frontieră au fost care reținuți, care cu măsuri de control judiciar. Păi, instituțiile statului român... Îl întreb pe domnul Bode dacă vreunul dintre aceşti poliţişti de frontieră era de serviciu în momentul în care comisiile de evaluare au fost în control", a spus jurnalista Diana Tache.

"Acelaşi tip de vulnerabilitate care a făcut ca România să fie umilită de acum zece ani"

"Faptul că DNA  face anchetă pe frontieră şi, dacă eşti vameş corupt, te ia miliţia eu cred că este un lucru pozitiv", a precizat Bogdan Chirieac.

"Este un lucru pozitiv, dar îţi arată acelaşi tip de vulnerabilitate care a făcut ca România să fie umilită de acum zece ani, când se ridicau cu autobuzul poliţiştii de frontieră, cu elicopterele. Țineţi minte balamucul. Nu mai contează ce ai făcut, contează ce au spus ei despre tine că ai fi făcut, chiar dacă, în timp, după zece ani, vorbim despre achitări de răsunet", a concluzionat Diana Tache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel