Controale la stațiile de carburanți efectuate de polițiști și funcționari OPC
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Fotografie cu rol ilustrativ
Fotografie cu rol ilustrativ
Echipe mixte constituite din poliţişti şi funcţionari de la Oficiul pentru Protecţia Consumatorilor Alba efectuează miercuri seara controale la staţiile de carburanţi din judeţ, pentru a verifica modul în care au fost stabilite preţurile la benzină şi motorină, a informat Instituţia Prefectului judeţul Alba.

"Astfel de controale au loc în tot judeţul, iar patrulele de siguranţă publică au intensificat activitatea de patrulare în zona staţiilor de carburanţi, pentru prevenirea oricărui incident care să afecteze liniştea şi siguranţa publică. Echipajele de poliţie rutieră aflate în îndeplinirea atribuţiilor de serviciu acţionează pentru fluidizarea traficului, nefiind înregistrate până la această oră probleme deosebite", se menţionează într-un comunicat transmis AGERPRES.

Potrivit unor fotografii postate pe reţelele de socializare, în mai multe oraşe din Alba au fost înregistrate miercuri seara cozi imense la staţiile de carburanţi. Preţul varia între 7,52 şi 9 lei litrul de benzină. 

Benzină şi motorină, la peste 11 lei litrul în unele benzinării. Cozi în toată ţara. Guvernul anunţă controale

Una dintre posibilele explicaţii pentru creşterea preţului ar fi noul stoc de benzină de la staţiile de alimentare care au crescut radical preţul. Dacă la benzinăriile unde carburantul se vinde încă la preţul vechi stocurile nu s-au terminat, la cele unde preţul a explodat e posibil ca stocurile să fi fost refăcute, însă la preţuri mai mari decât până acum. Reacţia populaţiei ar putea fi, astfel, una justificată. Rămâne de văzut ce se va întâmpla în zilele următoare în toată ţara.

UPDATE: Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunţat şi el controale la staţiile de alimentare care au mărit preţul benzinei. 

„Nu există absolut niciun motiv ca mâine benzina să ajungă la 11 lei, dar există motive mâine, și am discutat și cu primul-ministru, ca organe de control ale statului român să se ducă peste benzinăriile care au ridicat nejustificat acest preț pentru că au apărut în poze prețuri de 11 lei, de 9 lei, de 10 lei, și de mîine să înceapă controale pentru că deja mi se pare că este o speculație, iar speculațiile trebuie asupru pedepsite mai ales în situații de criză, cum suntem acum, cu război la frontieră”, a spus miercuri seara, la Digi24, Virgil Popescu, conform Mediafax.

Citiți articolul aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel