Data publicării:

Contraofensiva Ucrainei. Rusia a lansat contraatacuri în zona Robotyne / video+foto

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Unsplash
Foto: Unsplash
Rusia se luptă să facă față amenințărilor de pe frontul de sud, potrivit informațiilor militare britanice.

Avioanele trimise de Federația Rusă și-au asumat un rol din ce în ce mai important în încercarea de a contracara progresul Ucrainei, a declarat Ministerul Apărării din Marea Britanie citat de Sky News.

Operațiunile de patrulare aeriană sunt realizate pentru a identifica dronele din timp, în timp ce flota rusă din Marea Neagră sa mutat la Novorossiysk după atacurile asupra orașului-port Sevastopol din Crimeea.

„Componenta de aviație navală a Flotei Rusiei de la Marea Neagră și-a asumat un rol deosebit de important în operațiunile flotei, deoarece se luptă să facă față amenințărilor concomitente pe flancul sudic al războiului din Ucraina”, a spus ministerul.

„Rusia încearcă să folosească puterea aeriană navală pentru a proiecta forță peste nord-vestul Mării Negre”, mai precizează britanicii.

Hidroavioanele precum Be-12 Mail, proiectate în anii 1950, au zburat din bazele din Crimeea ocupată, în timp ce avioanele de luptă Su-24 Fencer și Flanker au efectuat lovituri aeriene, inclusiv unul pe Insula Șerpilor.

Rusia a lansat contraatacuri de succes lângă Robotyne

Forțele ruse au desfășurat contraatacuri pe frontul de sud, potrivit analiștilor militari.

Asaltele sunt concentrate pe o zonă de la sud de Robotyne, unde fortificațiile de câmp au trecut de mai multe ori din mâinile forțelor ruse în cele ucrainene, potrivit Institutului pentru Studiul Războiului.

Luptele s-au concentrat pe un sistem de șanțuri din apropierea șoselei Robotyne-Tokmak, unde tranșeele și posturile de tragere sunt conectate prin tuneluri subterane.

„Forțele ruse acordă prioritate apărării acestor poziții, care au o semnificație tactică în zona dintre Robotyne și Novoprokopivka”, a spus ISW.

Ucraina pare să controleze cel mai estic șanț din sistem, în timp ce Rusia deține centrul și vestul, sugerând că Rusia „a desfășurat contraatacuri tactice limitate de succes”, a spus grupul de reflecție din SUA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel