Data actualizării:
Data publicării:

Contraofensiva Ucrainei are câștiguri graduale, spun oficialii de la Kiev / Rușii ar fi respins, totuși, atacul asupra Verbove, aflat pe a doua linie de fortificații

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Forțele ucrainene înregistrează progrese graduale în contraofensiva lor împotriva liniilor de apărare ruse din regiunile de sud-est ale țării, potrivit relatărilor oficiale ucrainene și bloggerilor militari ruși.

Armata ucraineană a susținut joi că unitățile sale au înaintat spre două sate la sud și la est de Robotyne, un sat din Zaporizhzhia pe care Kievul l-a luat recucerit trecută, conform CNN.

„În direcția Novodanylivka-Novoprokopivka, aceștia au avut succes, își consolidează pozițiile, trac asupra țintelor inamice identificate și efectuează operațiuni de contrabaterie”, a spus Statul Major al armatei.

Lupta s-a mutat la periferia nordică a Novoprokopivka -- o mică așezare rurală la aproximativ patru kilometri (2,5 mile) sud de Robotyne și aproape de o linie de fortificații rusești, potrivit Brigăzii 46, care luptă în zonă.

Unități au fost, de asemenea, staționate la marginea de vest a satului Verbove din sud-estul Ucrainei, a declarat brigada pe Telegram. Au avut loc deja bătălii foarte aproape de liniile defensive ruse, a adăugat brigada.

„Rușii contraatacă și se apără în mod constant. După o lună de lupte vedem că inamicul nu va renunța la pământul capturat - mai este mult de lucru", mai precizează ucrainenii.

Două grupuri de asalt ucrainene au încercat să treacă prin linia defensivă de la periferia satului Verbove „și au fost distruse”, a spus oficialul numit de Rusia care controlează părțile ocupate din Zaporojie, Yevgeniy Balitsky.

De asemenea, un cunoscut blogger militar rus, WarGonzo, a spus că trupele ucrainene au înaintat spre Verbove dinspre vest, dar unitățile ruse „țin apărarea la periferia așezării”.

Ucraina a raportat mai multe lovituri aeriene rusești în zonă, pe fondul luptei intense la sol și a utilizării persistente a artileriei de către ambele părți.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel