Data publicării:

Contraofensiva surpriză. Ucrainenii își extind operațiunile pe malul stâng al Niprului și transferă tehnică grea de luptă / hărți + video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Forțele ucrainene își extind operațiunile pe malul stâng al râului Nipru.

Institutul pentru Studiul Războiului a venit cu o nouă actualizare a conflictului din Ucraina, pe fondul contraofensivei Kievului și extinderii operațiunilor armatei Ucrainei pe malul stâng al râului Nipru.

Milbloggeri ruși au susținut că forțele ucrainene și-au păstrat pozițiile pe malul stâng al Niprului începând cu 6 noiembrie. Un milblogger afiliat la Kremlin a susținut că forțele ucrainene încă mențin poziții într-o parte a Krynky (la 30 km est de orașul Herson și la aproximativ 2 km de malul stâng al râului Nipru), în ciuda eforturilor ruse de a îndepărta forțele ucrainene din acea zonă.

În harta de mai jos se poate observa avansul forțelor ucrainene în satul Krynky, de pe malul stâng al Niprului.

Un alt milblogger rus a susținut că forțele ucrainene și-au extins controlul asupra pozițiilor la nord de Pidstepne (la 17 km est de orașul Herson), iar un altul afiliat la Kremlin a susținut că forțele ucrainene au respins un atac rusesc în apropiere de Krynky și că elemente ale Regimentului 177 de infanterie navală rusă (flotila Caspică) bombardează pozițiile ucrainene pe malul drept al Niprului.

Armata ucraineană a reușit și o scurtă pătrundere în direcția Pidstepne, care se observă în harta de mai jos.

De asemenea, comandamentul militar rus intenționează să angajeze încă două detașamente de asalt „Storm-Z” în zonele de responsabilitate ale Regimentului 26 de pușcași motorizat rus (Divizia 70 de pușcă motorizată de gardă, SMD) sau a Brigăzii 144 de pușcă motorizată (SMD) din direcția Korsunka (43 km nord-est de orașul Herson).

Pe X, fostă Twitter, au fost postate în ultimele zile mai multe imagini foto și video care confirmă faptul că forțele ucrainene își extind operațiunile militare pe malul stâng al Niprului. De exemplu, bloggerul esonian Dmitri a distribuit imagiini publicate de bloggerii militari ruși în care au fost observate echipamente grele ucrainene transferate peste Nipru.

„Bloggerii militari ruși au observat se pare că un BTR-4E ucrainean traversa Niprul ieri pentru a se alătura punctului de sprijin stabilit la Krynky, pe malul stâng. Ei spun că aceasta este prima observare a vehiculelor grele în zonă“, a scris Dmitri pe X.

Alte imagini au arătat un tanc T-72 aparținând forțelor ruse în timp ce a fost distrus de o dronă care a lansat o bombă asupra acestuia.

În același timp, astăzi au apărut și imagini cu „un presupus HMMWV ucrainean care arde în vecinătatea satului Krynky“.

În localitatea Pidstepne, Maria Drutska, care lucrează în Ministerul Afacerilor Externe din Ucraina, susține că „AFU (Forțele Armate Ucrainene) au reușit să-și extindă controlul asupra teritoriului de la nord de așezarea Pidstepne, localitate situată la aproximativ 17 kilometri est de Herson.“ 

Alte imagini din ultimele ore arată forțele ucrainene care debarcă pe țărmurile de la nord de Pidstepne, întărindu-și forța deja prezentă pe malul stâng al râului Nipru.

.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel