Contraofensiva PMP - USR - FD, la alegerile comasate: Candidați comuni și la locale!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Liderii Alianţei Dreapta Unită anunță că vor avea candidați comuni și la alegerile locale.

Liderii Alianţei Dreapta Unită au anunţat că vor avea candidați comuni și la alegerile locale, transmite Agerpres.

"S-au finalizat negocierile în cadrul Alianţei Dreapta Unită şi românii ne vor găsi şi pe buletinele de vot pentru locale, în plus faţă de cele pentru europarlamentare. Avem candidaţi comuni. Bineînţeles, primarii în funcţie, dar şi candidaţi la primării sau la consilii judeţene foarte buni care vor învinge alianţa malefică PSD-PNL. (...) Am avut discuţii şi negocieri, am încercat să identificăm peste tot cei mai buni candidaţi. Vom avea liste comune. Principiile de la care am pornit sunt de a oferi soluţii cât mai bune în fiecare judeţ, în fiecare localitate", a spus Cătălin Drulă, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul USR.

Cine sunt candidații Alianţei Dreapta UnităTotodată, Cătălin Drulă a anunţat câţiva dintre candidaţii alianţei: primăria Piteşti - Ionuţ Moşteanu (USR), preşedinţia CJ Argeş - Emanuel Soare (Forţa Dreptei), primăria Suceava - Marian Andronache (PMP), preşedinţia CJ Suceava - Emanuel Ungureanu (USR). Potrivit acestuia, s-au purtat discuţii inclusiv pentru stabilirea listelor de consilieri locali sau generali.

"Au existat discuţii în toate filialele. Evident, mai sunt câteva zile. În cea mai mare parte sunt deja stabilite. Este stabilită şi lista la Consiliul General. Sunt convins că filialele noastre din Bucureşti vor face conferinţă de presă şi, la fel, în toată ţara, în perioada următoare. Noi suntem mâine la Cluj. Vom fi vineri la Braşov, alături de Allen Coliban. Vor fi lansări peste tot, pe rând", a spus Cătălin Drulă.

Eugen Tomac: Ne aflăm la finalul unor negocieri importanteEugen Tomac, preşedintele PMP, a susținut că negocierile dintre cele trei partide au fost "complexe" şi că pe 9 iunie se va purta o "bătălie" pentru 40.000 de funcţii de consilieri locali, 41 de funcţii de preşedinţi de consilii judeţene, 1.338 de consilieri judeţeni şi peste 3.180 de primari.

"Ne aflăm la finalul unor negocieri importante. Le mulţumim tuturor liderilor USR, PMP şi Forţa Dreptei din întreaga ţară pentru că au dat dovadă de maturitate politică şi au înţeles cât de mare este miza alegerilor din 9 iunie. Faptul că am reuşit să ajungem aproape peste tot la un compromis corect pentru alianţa noastră este o dovadă în plus că suntem determinaţi să ne batem de la egal la egal cu această mafie numită PSD şi PNL", a spus Eugen Tomac.

Candidatul alianţei pentru preşedinţia CJ TimişCât despre stabilirea candidatului alianţei pentru preşedinţia CJ Timiș, Ludovic Orban, liderul partidului Forţa Dreptei, a spus că acest lucru va fi stabilit "la nivel local, în alianţă".

"Timp de o lună am purtat negocieri extrem de dificile şi pot să spun clar şi limpede că am ajuns la un rezultat prin care, practic, putem să le spunem celor de la putere: planul vostru nu a funcţionat. Nu ne-aţi putut împiedica să fim uniţi, să găsim soluţii care să fie sprijinite de formaţiunile politice de centru dreapta democratice, care au decis să se unească în lupta cu partidul-stat. Am reuşit să găsim soluţii în ciuda oricăror oprelişti, a oricăror abuzuri care au fost săvârşite pe scară largă în ultimele două luni", a mai spus Ludovic Orban.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel