Contraofensivă ”fenomenală” a Ucrainei. Analist: Dacă se va întâmpla și acest lucru, Rusia a pierdut războiul / video
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
H. D. Hartmann, analist de politică externă, a vorbit despre contraofensiva Ucrainei în estul țării împotriva forțelor Federației Ruse.

„Este un succes deosebit al ucrainenilor. Cucerirea Izium de către Federația Rusă a durat cam 2 luni și nu a fost cucerit complet. Acolo populația este 50% ucraineană și 50% rusă. Populația ucraineană a depus și un efort de gherilă. Bineînțeles că populația de limbă rusă a fost cu invadatorul, pe când populația ucraineană și-a apărat pământurile. Acolo, lupta a fost mult mai dură decât, de exemplu, la Herson, care a căzut în patru zile. 3000 de kilometri pătrați în nici 5 zile reprezintă o contraofensivă fenomenală.

În acest moment, există trupele de asalt, dar după aceea trebuie să vină trupele care exploatează breșa, o lărgesc și o cimentează. Trebuie să vedem dacă începând cu săptămâna viitoare vom observa un transfer de trupe grele, care să ocupe breșa și să o exploateze. Dacă Ucraina reușește acest lucru, părerea mea este că Rusia a pierdut războiul. În momentul în care, în mijlocul unui teritoriu ostil ocupat de o forță invadatoare, ai o asemenea breșă, de 3.000 de kilometri pătrați, îți poți face aerodromuri, depozite, etc. Dacă vin și forțele de exploatare a spațiului, de întărire, în acel moment vorbim de o problemă nu numai de succes tactic pentru Ucraina, dar și de risc strategic pentru trupele ruse.“, a spus, la DC News, la emisiunea Geostrategica, H. D. Hatmann.

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Motivul pentru care prințului Charles i s-a recomandat să nu-și ia numele de ”Charles“ când va ajunge rege

Situația de la Kremlin. Tomac: E panică, deși Putin mimează că e stăpân pe situație. Schimbarea va veni din interior

Jurnalistul Val Vâlcu l-a întrebat pe Eugen Tomac, europarlamentar și președinte al Partidului Mișcarea Populară, pe fondul recentei contraofensive a Kievului în estul Ucrainei, care este situația la Moscova și ce se întâmplă cu Vladimir Putin:

„Cum evaluați situația de la Moscova? Rusia pierde pe front, economic, în ciuda rezervelor de valută, e clar că analiștii de acolo, elitele economice, își dau seama că pe termen lung e scoasă din joc. E la mâna Chinei, regimul Putin depinde de bunăvoința Beijingului. Ce ar putea să rezulte, mai ales după înfrângerea de pe front, după evoluția frontului din ultimele 10 zile“, a întrebat Val Vâlcu.

„La Kremlin este foarte mult panică la ora actuală, chiar dacă Putin dorește să mimeze că este stăpân pe situație. În primul rând, să nu uităm că din Rusia au plecat peste 1.000 de companii străine în ultimele luni. Asta înseamnă mai puțin locuri de muncă, ramuri întregi ale industriei rusești afectate puternic.

În al doilea rând au plecat aproape 400.000 de  cetățeni activi, oameni din domeniul IT, din domeniul bancar, specialiști pe care Rusia i-a pierdut în ultimele luni. Mai mult decât atât, evident că sancțiunile au produs efecte directe, Rusia astăzi arde gaz la propriu tocmai pentru că nu vrea să-l exporte ai departe pe piețele europene, iar intern s-a produs această lovitură extrem de puternică deși prețul energiei a crescut foarte mult în ultimele luni. Asta nu poate compensa lipsurile pe care le are Federația Rusă la ora actuală“, a spus europarlamentarul PMP (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel