Contraindicații după implant dentar. Dr. Alice Gavrilescu, informații esențiale. Nimeni să nu facă așa ceva după intervenție!
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
foto: @dentestet.ro - FB
foto: @dentestet.ro - FB
După un implant dentar, medicul stomatolog poate impune anumite restricții pacientului despre care dr. Alice Gavrilescu a vorbit într-un interviu exclusiv la DC News.

”Intervenția de implant este o intervenție chirurgicală”, a precizat încă de la început medicul stomatolog Alice Gavrilescu. Pentru ca un pacient care a făcut implant dentar să nu aibă probleme, medicul face anumite recomandări după intervenția chirurgicală:

”Ea poate fi făcută și minim invazivă, dar chiar și așa se compară cu trauma de la o extracție. Și atunci, pacientul este sfătuit. El pleacă acasă cu un set de indicații, după această intervenție de implant, în care i se recomandă o alimentație mai moale, semi-lichidă, în primele două-trei zile; trebuie să evite să fumeze; să nu bea alcool; să nu mănânce foarte fierbinte, pentru că poate exista riscul unei sângerări; nici foarte rece; să nu mănânce pe partea respectivă; să aibă o anumită igienă acasă; să folosească o apă de gură antibacteriană etc. Și, să nu uităm, să se odihnească” sunt sfaturile primite de la dr. Gavrilescu.

”Este foarte important să nu meargă la sala de sport, să nu alerge. Sunt foarte mulți pacienți care mă întreabă: Diseară pot să merg la fotbal? Răspunsul meu e NU!” a mai precizat ea.

Mai multe sfaturi de specialitate pentru îngrijirea danturii, dar și despre implantul dentar, puteți afla din interviul cu dr. Alice Gavrilescu de mai jos:

VIDEO

Citește și:

Dr. Alice Gavrilescu, totul despre implantul dentar. A demontat un mare mit

Eurostat. 82% dintre români nu au mers la stomatolog în 2017

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel