Contract de importanță națională, semnat astăzi de Guvern
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Guvernul a semnat astăzi contractul pentru finanţarea celui de-al treilea Spital Regional de Urgenţă, care va fi construit în Craiova, din fonduri europene.

Contractul de finanţare din fonduri europene a Spitalului Regional de Urgenţă Craiova a fost semnat astăzi, la Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, în prezenţa viceprim-ministrului Raluca Turcan, a ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, şi a ministrului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei, Ion Ştefan.

Valoarea totală a investiţiei este de 2,85 miliarde de lei

"În doar câteva luni, am reuşit să deblocăm cel mai amplu proiect din domeniul sănătăţii, cu finanţare europeană: construirea spitalelor regionale. Contractul semnat astăzi este cel mai important pas pentru realizarea Spitalului Regional de la Craiova, proiect care se lasă aşteptat de mai bine de opt ani. Unul dintre obiectivele acestui Guvern este consolidarea şi modernizarea infrastructurii spitaliceşti din ţară, folosind fondurile puse la dispoziţie de Comisia Europeană. Am început cu cele trei Spitale Regionale, dar investiţiile masive în spitale vor continua, mai ales că, din exerciţiul financiar următor, vom avea pentru prima dată un Program Operaţional de Sănătate cu o alocare de 4,5 miliarde de euro", a spus vicepremierul Raluca Turcan.

Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va fi construit în Craiova - Gherceşti, iar durata de implementare a proiectului este de 104 luni. Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va cuprinde un complex de construcţii cu 7 nivele, pe o suprafaţă totală construită de aproximativ 165.296 metri pătraţi. Spitalul va fi dotat cu heliport şi cu 1 195 locuri de parcare.

"De acum, ne dorim ca toţi paşii birocratici să fie parcurşi rapid, astfel încât să înceapă construcţia efectivă a unităţilor spitaliceşti. Vorbim despre nişte investiţii majore, îndelung aşteptate de cetăţeni, cadre medicale, dar mai ales de pacienţii din România. Vedem cu toţii, în contextul pandemiei COVID-19, ce nevoie vitală de investiţii avem în sistemul sanitar. Îmi iau angajamentul ca tot ceea ce ţine de ministerul pe care-l conduc să parcurgă paşii legali rapid, pentru a vedea toate spitalele regionale funcţionale, cât mai repede", a declarat ministrul Ion Ştefan.

Ce capacitate va avea noul spital 

Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va avea un număr total de 807 paturi, 19 săli de operaţie şi va fi construit în jurul unui concept organizaţional de specialităţi medicale grupate în 7 centre, printre care şi un centru de tratament pentru cancer destinat pacienţilor din regiunea sud-vest, cu toate dotările necesare, dar şi un centru combinat pentru mamă şi copil, cu 100 de paturi pentru adulţi şi copii, într-o clădire cu intrare separată.

"La fel ca la Cluj şi Iaşi, Spitalul Regional de Urgenţă Craiova va furniza servicii integrate de înaltă calitate, sigure, multidisciplinare pentru îmbunătăţirea stării de sănătate a populaţiei din regiune. Va fi dotat cu echipamente şi aparatură de cea mai înaltă performanţă pentru servicii de calitate de prevenire, de diagnostic şi terapeutice. Urmează transmiterea în vederea aprobării de către Comisia Europeană, proiectul Iaşului fiind deja aprobat din data de 17 martie", a declarat ministrul sănătăţii, Nelu Tătaru.

Anunţul de participare pentru achiziţia de servicii de proiectare pentru elaborarea proiectului tehnic necesar execuţiei lucrărilor aferente proiectului "Construirea Spitalului Regional de Urgenţă Craiova" şi pentru servicii de asistenţă tehnică a fost publicat astăzi în sistemul electronic de licitaţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel