Data actualizării:
Data publicării:

Reuters: Contracandidatul pro-pace al lui Putin s-ar putea confrunta cu excluderea de la alegeri

Autor: George Eduard Caramiciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
Captură de ecran / Foto: Video Youtube Boris Nadezhdin
Captură de ecran / Foto: Video Youtube Boris Nadezhdin
Boris Nadezhdin a adunat mulți susținători pentru că a condamnat „operațiunea militară specială” a Rusiei în Ucraina și pentru că promite pacea.

Candidatul prezidențial rus anti-război, Boris Nadezhdin, a declarat luni că o grupă de lucru a Comisiei Electorale Centrale a Rusiei a constatat că 15% dintre semnăturile susținătorilor pe care le-a depus pentru a-și susține candidatura la alegeri sunt invalide.
Această cifră, dacă este confirmată, este de trei ori mai mare decât rata de eroare admisă și ar oferi motive comisiei de a-l descalifica pe Nadezhdin de la alegerile împotriva președintelui Vladimir Putin în luna martie.

Comisia va lua o decizie finală în această chestiune miercuri, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Nadezhdin.


Nadezhdin a declarat pe Telegram că va face apel la Curtea Supremă în cazul în care comisia refuză să-l înregistreze.


Săptămâna trecută, Nadezhdin a prezentat comisiei electorale semnături de la peste 100.000 de susținători din întreaga Rusie, în cadrul efortului său de a-și vedea numele pe buletinul de vot.


Vineri, comisia a declarat că analiza inițială a semnăturilor a arătat că unele dintre persoanele înscrise ca susținători ai lui Nadezhdin erau decedate.

Nimeni nu se așteaptă ca Nadezhdin, în vârstă de 60 de ani, să câștige chiar dacă i se permite să participe, având în vedere dominația și controlul îndelungat al lui Putin asupra statului.


Cu toate acestea, campania sa a captat atenția oamenilor din cauza opoziției sale ferme față de ceea ce Kremlinul numește „operațiunea militară specială” în Ucraina. Nadezhdin afirmă că Putin a făcut o „greșeală fatală” lansând-o și a promis să încheie conflictul prin negocieri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel