Contrabandă cu ţigări. FOCURI de ARMĂ la frontiera României cu Republica Moldova
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Poliţiştii de frontieră au confiscat peste 22.500 pachete cu ţigări de contrabandă ce urmau să ajungă pe piaţa neagră din România şi au oprit, cu focuri de avertisment, persoanele bănuite de trafic ilegal. Un român a fost reţinut.

În cadrul acţiunii, a fost reţinut pe malul moldovenesc al Prutului, un tânăr, cetăţean român, implicat în activitatea de contrabandă, informează un comunicat al Inspectoratului Teritorial al Poliţiei de Frontieră (ITPF) Iaşi.

"În data de 23 iunie, în urma activităţilor informativ-operative, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Rădăuţi Prut, judeţul Botoşani, în cooperare cu omologii lor din Republica Moldova, din cadrul Direcţiei Regionale Nord, au organizat o acţiune specifică pentru combaterea contrabandei cu ţigări", potrivit sursei citate.

În jurul orei 02.00, în urma informaţiilor deţinute, poliţiştii de frontieră români au observat la malul râului Prut, pe direcţia localităţii de frontieră Mitoc, un grup format din mai multe persoane care transportau colete voluminoase dinspre malul râului Prut către interiorul teritoriului naţional. Deoarece, la somaţia verbală regulamentară efectuată, persoanele nu s-au supus şi au încercat să fugă, poliţiştii au fost nevoiţi să folosească armamentul din dotare fiind trase două focuri de armă în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, arată ITPF Iaşi. În urma acţiunilor desfăşurate, au fost depistate, pe malul românesc al Prutului, mai multe cutii voluminoase, ambalate în saci de rafie, precum şi un autoturism de teren în care erau încărcate cutii cu ţigări.

Poliţiştii de frontieră moldoveni l-au reţinut pe cetăţeanul român Cătălin R., în vârstă de 28 ani, domiciliat pe raza judeţului Botoşani, care nu s-a supus somaţiei regulamentare şi a trecut înot râul Prut în Republica Moldova. În urma inventarierii coletelor, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării 22.500 pachete de ţigări, diferite mărci, cu timbru de acciză Republica Moldova, în valoare totală de 255.661 lei. De asemenea, a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor şi autoturismul de teren în valoare de 11.360 lei. În cauză sunt efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi trecere frauduloasă a frontierei de stat, arată ITPF Iaşi. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel