Data publicării:

Continuă ”duelul” dintre Ciucă și Ciolacu: Finalizați reformele și deblocați fondurile

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Politica
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres

Nicolae Ciucă, liderul PNL, îi dă replica premierului Marcel Ciolacu legat de reformele din șase jaloane din PNRR.

Citește și: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, la cuțite: Pentru prima dată îmi este și jenă să vă răspund. Acest circ nu ajută pe nimeni

Liderul PNL, Nicolae Ciucă în cere, public, premierului Marcel Ciolacu să finalizeze reformele și să deblocheze fondurile din PNRR, care în opinia liberalului este ”singura cale de a merge înainte”.

”Domnule Ciolacu, trecem de la fapte la vorbe? În mandatul meu am atras 6,3 miliarde de euro din PNRR, respectând toate jaloanele necesare.

Acestea sunt fapte, nu retorică. Astăzi problema este la dumneavoastră. Guvernul pe care îl conduceți a blocat accesul la fondurile din tranșa 3, din cauza celor 6 jaloane esențiale nefinalizate.

Nu e vorba de colaborare bună sau demisii de formă. Românii așteaptă rezultate, nu explicații și somnifere electorale. Finalizați reformele și deblocați fondurile - aceasta e singura cale de a merge înainte”, a scris Nicolae Ciucă pe Facebook.

FOTO: captură Facebook @Nicolae Ciucă 

Mai mult decât atât, candidatul PNL la prezidențiale a ținut să sublinieze că ”nu puteți câștiga alegerile prezidențiale evitând problemele reale ale României”. De asemenea, că ”începe să fie inflație de cuvântul asumare. Aș vrea să aud mai mult despre rezolvare”, a concluzionat Nicolae Ciucă.

Replica lui Ciucă vine după ce marți, președintele PNL i-a solicitat lui Marcel Ciolacu ”să explice de urgență ce va face pentru ca România să nu piardă cele aproximativ 1,1 miliarde de euro din PNRR".

Ca răspuns, premierul i-a transmis că ”acest circ de-a opoziția nu ajută pe nimeni”, iar ceea ce a invocat Comisia Europeană sunt lucruri petrecute în mandatul acestuia. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel