Contestaţia privind transferul lui Messi la PSG, respinsă în justiţie
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Leo Messi
Facebook Leo Messi
Contestaţia înaintată instanţei de mai mulţi suporteri ai FC Barcelona privind transferul lui Messi la PSG a fost respinsă. 

Justiţia Uniunii Europene a respins miercuri recursul unei asociaţii de suporteri francezi ai clubului FC Barcelona, care a contestat transferul fotbalistului Lionel Messi la PSG în anul 2021, în numele unui presupus ajutor de stat ilegal în beneficiul clubului francez, informează AFP.

Tribunalul UE, cu sediul în Luxemburg, a susţinut decizia Comisiei Europene, din septembrie 2021, de a nu deschide o anchetă după ce a fost sesizată de reclamanţi.

Recursul împotriva acestei decizii a fost respins deoarece "reclamanţii nu au demonstrat modul în care presupusul ajutor de stat acordat lui PSG risca să aibă un impact concret asupra situaţiei lor", a explicat Tribunalul într-un comunicat, conform Agerpres.

Ce a menţionat instanţa



Nici asociaţia "Penya Barca Lyon", nici suporterul anonim prezentat cu iniţialele "WA", care au contestat împreună transferul, nu au vreo legătură cu conducerea Barcei, a menţionat Tribunalul.

"Răspunderea lor financiară nu este angajată", iar cererea lor prezenta "un caracter pur general", care a justificat refuzul Comisiei de a o lua în considerare, a adăugat acesta.

În centrul litigiului a fost transferul starului argentinian, în august 2021, de la FC Barcelona la clubul parizian, deţinut de un fond de investiţii din Qatar, pe fondul unei aplicări considerate "eterogenă" a regulilor fair-play-ului financiar (FPF), impus de UEFA.

Reclamanţii, apăraţi de avocatul franco-spaniol Juan Branco, au considerat că PSG a putut efectua această achiziţie doar datorită faptului că Direcţia Naţională de Control şi Gestiune DNCG, "jandarmul financiar" al fotbalului francez, nu a sancţionat încălcarea FPF de către PSG, pe care au echivalat-o cu un "ajutor de stat".

Faptul că, potrivit lor, reglementarea Ligii spaniole este mai severă ar presupune aşadar "o denaturare a concurenţei de care a beneficiat PSG", au susţinut ei în cadrul audierii care a avut loc în octombrie la Luxemburg.

Reprezentantul serviciului juridic al Comisiei Europene a respins aceste argumente.

"FC Barcelona în sine nu a depus o plângere (...) Disparităţile reclamate de reclamanţi nu intră sub incidenţa ajutorului de stat", a susţinut el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel