Consumă ouă de prepeliță: sunt bogate în zeci de nutrienți și antioxidanți. Pentru unele persoane sunt însă interzise
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Consumă ouă de prepeliță, sunt bogate în nutrienți și antioxidanți. Sursa foto: freepik.com
Consumă ouă de prepeliță, sunt bogate în nutrienți și antioxidanți. Sursa foto: freepik.com
Ouăle de prepeliță îmbunătățesc memoria, abilitățile mentale, starea pielii, unghiilor, părului și cresc imunitatea. Dar nu toată lumea le poate mânca.

Fiecare gospodină a cumpărat ouă de prepeliță cel puțin o dată. Există multe legende despre beneficiile lor pentru organism. Cu toate acestea, nu ar trebui să abuzați de ouăle de prepeliță. În plus, există persoane cărora nu li se recomandă să mănânce ouă de prepeliță.

Ouăle de prepeliță au de aproape 15 ori mai multe proteine ​​decât ouăle de pui, îmbunătățesc memoria, abilitățile mentale, starea pielii, unghiilor, părului și cresc imunitatea.

Un ou de prepeliță asigură aproape tot necesarul uman zilnic de vitamina B12, seleniu, riboflavină și colină.

Cum să adormi rapid în 2 minute: o metodă militară va alunga insomnia

Seleniul și riboflavina sunt nutrienți esențiali care ajută corpul să descompună alimentele și să le transforme în energie. De asemenea, seleniul ajută la asigurarea unei funcții sănătoase a tiroidei.

Vitamina B12 și fierul contribuie la funcționarea sănătoasă a sistemului nervos și ajută la menținerea unor niveluri optime de energie prin rolul lor în formarea globulelor roșii.

Colina ajută organismul să producă acetilcolină, un neurotransmițător care trimite mesaje de la sistemul nervos către mușchi.

Beta-carotenul îmbunătățește starea pielii și a părului.

Calciul conținut în coajă (și poate fi zdrobit și mâncat) este necesar pentru oase și dinți sănătoși. Împreună cu vitamina D, ajută la prevenirea rahitismului.

Ouăle de prepeliță sunt, de asemenea, bogate în nutrienți și antioxidanți care pot ajuta la inversarea distrugerii celulelor.

Condimentul banal care îți prelungește viața. S-ar putea să trăiești mai mult dacă îl consumi

Gălbenușul oului de de prepeliță ameliorează simptomele esofagitei cu eozinofile, o afecțiune inflamatorie severă, cauzată de alergiile alimentare.

Ouăle de prepeliță conțin de 5 ori mai mult potasiu, de 4,5 ori mai mult fier, de 2,5 ori mai multe vitamine B1 și B2 decât ouăle de găină.

Ouăle de prepeliță conțin de aproape 15 ori mai multe proteine ​​decât ouăle de găină.

Ouăle de prepeliță conțin mai multă riboflavină decât ouăle de găină. Pe de altă parte, ouăle de găină conțin mai multă colină.

Ouăle de prepeliță se gătesc mai repede decât ouăle de găină, astfel încât rețin mai multe vitamine.

 

Câte ouă de prepeliță poți mânca pe zi

Nu trebuie să abuzați de ouă de prepeliță: pentru adulți, norma este de 4-5 ouă pe zi, iar pentru copii - 3 bucăți

De ce sunt periculoase ouăle de prepeliță și cine nu ar trebui să le mănânce? Ouăle de prepeliță sunt un produs alimentar. Pot fi administrate copiilor de la 8 luni. Cu toate acestea, ele pot provoca alergii, așa că cei care suferă de alergii ar trebui să le consume cu precauție.

Depășirea normei permise de ouă de prepeliță poate provoca indigestie.

Nu se recomandă consumul de ouă de prepeliță acelor persoane care au patologii grave ale ficatului sau rinichilor, în special persoanelor care au dificultăți în digerarea proteinelor.

Se spune că ouăle de prepeliță nu conțin colesterol. De fapt, acest lucru nu este așa: ouăle de prepeliță conțin chiar mai mult colesterol decât ouăle de pui. 

Consumă, zilnic, avocado: este o sursă bogată de grăsimi sănătoase

Un alt mit este că, mâncând ouă de prepeliță în loc de pui, nu te poți îmbolnăvi de salmoneloză. Acest lucru nu este adevărat, de acea este bine să le consumați numai după tratamentul termic.

Ouăle de prepeliță se fierb în apă clocotită timp de 5 minute (la cuptorul cu microunde - 3 minute). Dacă dorești un ou fiert moale, atunci gătește-l maxim 2 minute.

Spre deosebire de ouăle de găină, ouăle de prepeliță pot fi coborâte imediat în apă clocotită și nu se vor sparge.

Pentru a le curăța de coajă, ouăle trebuie puse într-o soluție de oțet (două treimi de oțet la o treime de apă) timp de trei ore, după care coaja pur și simplu se „dizolvă”, și tot ce rămâne este să scoți pelicula.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel