Consumă nuci caju: sunt benefice pentru sănătate și frumusețe
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Consumă nuci caju. Sunt benefice pentru sănătate și frumusețe. Sursa foto: freepik.com
Consumă nuci caju. Sunt benefice pentru sănătate și frumusețe. Sursa foto: freepik.com
Consumul nucilor caju reduce riscul răcelilor, deoarece au un conținut ridicat de zinc. Nutriționiștii consideră nucile c aju unul dintre cele mai valoroase produse.

Șe știe că zincul îmbunătățește imunitatea și contribuie la frumusețea și sănătatea părului. Prin urmare, nucile de caju sunt perfecte pentru a fi adăugate în deserturile tale.

Aceste nuci au o valoarea nutritivă ridicată, fiind beneficiile pentru sănătate, datorită conținutului ridicat de antioxidanți benefici și acizi grași. Nucile caju sunt bogate în cupru, magneziu, fier, fosfor și seleniu.

Nucile caju îmbunătățesc starea pielii. Fiind o sursă sănătoasă de cupru, vitamina E și antioxidanți esențiali pentru sănătatea și frumusețea pielii, nucile caju îmbunătățesc starea tenului. Astfel, grație antioxidanților, semnele de îmbătrânire vor fi reduse, iar cuprul, împreună cu alte enzime și vitamina E, vor sinteza colagenului, iar pielea va deveni mai elastică și mai netedă.

Aceste trei surse de proteine nu ar trebui să lipsească din meniul nostru zilnic

Nucile caju întăresc imunitatea. Nucile caju au un efect benefic asupra sistemului imunitar, datorită conținutului ridicat de zinc, care are proprietăți antioxidante. Acest lucru contracarează radicalii liberi care atacă organismul. De asemenea, zincul îmbunătățește structura membranelor mucoase, împiedicând virușii și bacteriilor să intre în organism.

Nucile caju sunt o sursă excelentă de energie. Aceste nuci au aproape 40% grăsime, deci sunt bogate în calorii. Cu toate acestea, majoritatea lipidelor sunt acizi grași utili. În plus, nucile caju conțin carbohidrați cu lanț lung, care împreună oferă organismului energie.

Vrei să slăbești? Adaugă prune uscate în dieta zilnică. Șapte motive pentru care trebuie să le consumi

Nucile caju ajută la creșterea masei musculare. Deoarece 100 de grame de nuci caju conțin 18 grame de proteine,acestea sunt un produs indispensabil pentru vegetarieni. Aminoacizii din nucile caju ajută la construirea și menținerea masei musculare.

Nucile caju susțin sănătatea cardiovasculară. Acizii grași utili din nucile caju au un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular. Acești acizi grași nesaturați scad nivelul colesterolului și normalizează tensiunea arterială. 

Magneziul aduce beneficii și inimii. Acest mineral crește elasticitatea pereților vaselor de sânge prin stimularea acumulării de elastină, o proteină responsabilă de capacitatea vitală a vaselor de sânge de a se întinde. Magneziul poate ajuta la scăderea tensiunii arteriale și la prevenirea cheagurilor de sânge.

Nucile caju îmbunătățesc sănătatea oaselor. Aproximativ 30 de grame de caju pot furniza 30% din aportul zilnic recomandat de cupru și 20% din magneziu. Cuprul este important pentru creșterea rezistenței osoase și este implicat în crearea și întreținerea țesutului conjunctiv. La rândul său, magneziul ajută organismul să absoarbă calciul și reduce riscul de osteoporoză.

De ce ne îngrășăm iarna și nu putem slăbi repede: 10 motive posibile

Nucile caju întăresc sănătatea ochilor. Aceste nuci sunt bogate în antioxidanții luteină și zeaxantina, esențiali pentru sănătatea ochilor. În plus, cei doi antioxidanți mențin o acuitate vizuală bună și protejează retina de razele ultraviolete nocive și  de infecții.

Nucile caju mențin funcția creierului. În primul rând, vitaminele B din nucile caju au un efect pozitiv asupra funcției creierului. Vitamina B1 (tiamina) este esențială pentru absorbția carbohidraților. Glucoza, cu care se hrănește creierul, este produsă prin descompunerea carbohidraților, de aceea această vitamină este importantă pentru activitatea creierului.

Dietă de urgență. Cum dai jos rapid kilogramele acumulate în perioada sărbătorilor

Nucile caju reduc durerile de cap. Deficiența de magneziu provoacă probleme de sănătate, inclusiv hipertensiune arterială, dureri de cap, disconfort  și spasme musculare. Deoarece sunt bogate în acest mineral, nucile caju elimină aceste probleme de sănătate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel