Consultare înainte de demiterea lui Voiculescu. Kelemen Hunor: Premierul a avut răbdare uriașă
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Kelemen Hunor îi contrazice pe reprezentanții USR-PLUS și spune că a existat o consultare înainte de demiterea ministrului Sănătății.

Vicepremierul Kelemen Hunor îi contrazice pe reprezentanții USR-PLUS care solicită demisia premierului Florin Cîțu după ce acesta l-a demis pe ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, scrie Mediafax. A existat consultare, iar premierul a avut o răbdare uriașă, mai spune liderul UDMR.

„Nu este adevărat că nu a fost o consultare chiar și cu mine s-a consultat premierul înainte să decidă. Nici dacă ar fi vorba despre un ministru UDMR nu aș spune că trebuie să plece și premierul. A avut o răbdare uriașă. Premierul a făcut ședințe de Guvern pentru Ministerul Sănătății ori de câte ori a vrut ministrul Voiculescu. Era vorba despre sănătate. Și dimineața, și seara, și luni, și duminică, și sâmbătă, și on-line, și fizic. Deci nu se poate reproșa că nu a încercat coaliția, că nu a încercat premierul”, a declarat Kelemen Hunor, la Digi 24.

Reprezentanții USR-PLUS ”s-au pripit”

Vicepremierul mai spune că reprezentanții USR-PLUS s-au pripit când au cerut demisia lui Florin Cîțu și susține că solicitarea nu poate fi acceptată.

„Ori suntem de acord că avem un set de valori comune așezate într-un program de guvernare asumat de o coaliție și atunci mergem mai departe, ori chiar nu suntem pregătiți să guvernăm țara Punct. Sunt convins că și ei dacă gândesc într-o astfel de logică, de a menține asemenea cerere, o să-și dea seama că s-au cam pripit și nu este cazul, nu este momentul să insiste pe această solicitare. Deci, nu se poate accepta”, a precizat vicepremierul.

Criza a apărut după ce ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis de premier. Ministrului i s-au reproșat gafele făcute în timpul mandatului și faptul că nu l-a informat pe șeful Guvernului despre apariția unui ordin privind carantina.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel