Construirea unor grupuri sanitare la un liceu din Arad, finalizată după 12 ani de la debutul lucrărilor
Liceul Tehnologic Beliu va avea grupuri sanitare pentru prima dată de la construirea clădirii, în urmă cu peste 40 de ani, timp în care elevii au folosit latrine amenajate în curte, lucrările pentru modernizarea şcolii urmând să fie încheiate în această vară, după 12 ani de la deschiderea şantierului.
La Liceul Tehnologic Beliu învaţă aproape 500 de elevi de şcoală primară, gimnaziu şi liceu, dar de la înfiinţarea şcolii, la mijlocul anilor '70, aici nu au existat niciodată grupuri sanitare, ci doar 'toalete turceşti' amenajate în curte. După 1990, autorităţile locale au făcut numeroase demersuri pentru a obţine fondurile necesare construirii unui nou corp de clădire, lipit de şcoală, pentru amenajarea grupurilor sanitare, iar în 2006 Guvernul decis să finanţeze proiectul.
'Lucrările au început în 2007, dar au fost blocate după trei ani din cauză că nu au mai fost alocate fonduri. În acel moment, clădirea nouă era în roşu şi mai erau necesari vreo 700.000 de lei pentru a finaliza grupurile sanitare. Abia la sfârşitul anului 2016 am reuşit să obţinem o nouă finanţare, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, iar lucrările au fost reluate anul trecut, după ce s-au finalizat licitaţiile. Ne bucurăm că şcoala noastră va avea în sfârşit grupuri sanitare moderne, începând cu noul an şcolar. Lucrările se apropie de finalizare, acum se pun faianţa şi gresia, şi pot garanta că vor fi gata în toamnă', a declarat, miercuri, pentru AGERPRES, primarul comunei Beliu, Coraş Emanuel Horhat.
El a spus că proiectul aflat în derulare este mai amplu şi nu are în vedere doar finalizarea grupurilor sanitare începute în 2007, ci şi reabilitarea şcolii. 'Am inclus refacerea acoperişului şcolii, a instalaţiilor electrice, realizarea sistemului de încălzire centrală, dar şi renovări interioare. Condiţiile de studiu vor fi europene', a spus primarul. Proiectul a obţinut o finanţare de 2,7 milioane de lei prin PNDL, dar după licitaţia de atribuire a lucrărilor, contractul semnat cu firma câştigătoare a avut o valoare mai mică, de aproximativ 1,5 milioane de lei.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News