Tudorache: Construcţiile, INTERZISE în cea mai vânată zonă a Bucureştiului
Autor: Mihai Ciobanu | Publicat pe: 22 mai 2020, 15:38
WhatsApp
Dan Tudorache anunţă că, prin noul PUZ, una dintre cele mai vânate zone din Bucureşti de către rechinii imobiliari, o oază de verdeaţă aflată în pericol, va fi protejată. Nicio casă nu se va mai construi acolo. 

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1, anunţă că a găsit soluţia pentru ca pădurea Băneasa, plămânul verde din nordul Capitalei, să fie protejată de către rechinii imobiliari. Edilul a afirmat că, prin noul PUZ al Sectorului 1, pădurea va fi scoasă din intravilan, iar construcţiile vor fi interzise acolo. 

"În planşa finală (n.r. – a Planului Urbanistic Zonal al Sectorului 1, aflat în curs de elaborare) care va fi prezentată cât de curând, toate terenurile din pădurea Băneasa, care erau intravilan, eu le-am trecut în extravilan. Asta e propunerea mea. Ce înseamnă asta? Că să nu se mai defrişeze ca să se construiască în pădure.

Cu această propunere a mea protejăm pădurea Băneasa. Nu mai las să se construiască nicio casă, pentru că ştiţi că sunt multe case construite în pădure, oamenii au cumpărat terenuri, au defrişat cât aveau nevoie şi au construit casa în pădure. Dar cu această propunere a mea de PUZ nu se mai face aşa ceva. Pădurea va rămâne pădure. Eşti proprietar? Foarte bine, îţi iei o băncuţă şi stai între pomi, nu vei face casă. Voi veni cu această planşă după ce voi avea şi ultimul aviz, de la MDRAP", a declarat Dan Tudorache într-un interviu acordat DC News.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?