Acad. Constantin Ionescu-Târgoviște, interviu: „Eu numai de acolo îmi iau hrana de zi cu zi”
Academicianul Constantin Ionescu-Târgovişte revine la DC News în cadrul emisiunii „Academia de Sănătate”, realizată de către prof. dr. Irinel Popescu, președinte al Academiei de Științe Medicale.
Despre alimentația omului modern, în condiții în care nu mai știm ce mâncăm, de unde mâncăm, aditivii din alimente sunt sau nu sunt toxici pentru sănătate, modificările genetice ale alimentelor ne afectează sau nu... despre toate acestea vorbește academician profesor doctor Constantin Ionescu-Târgoviște, invitat la DC News în cadrul emisiunii „Academia de Sănătate”, realizată de prof. dr. Irinel Popescu, președintele Academiei de Științe Medicale.
„Omul e obligat să mănânce ce găsește pe piață. Dar după cum observați piețele tradiționale sunt foarte puțin populate. Eu le cunosc pentru că numai de acolo îmi iau hrana de zi cu zi. Și cred că lumea este bine să se întoarcă la alimentația care a fost adaptată de milenii la nevoile omului”, ne sfătuiește renumitul profesor de nutriție și diabetologie Constantin Ionescu-Târgoviște.
Alimentația este primul factor care ne influențează sănătatea, „pentru că în fiecare zi noi introducem în organism câteva kilograme de alimente, inclusiv apă”, spune specialistul.
„Acum aproximativ 90% din populație se alimentează de la supermarket-uri, mai mari sau mai mici. Trebuie să înțelegem că alimentele din aceste lanțuri mari care au asediat orașele. Oamenii sunt conduși de economie. Economia produce bunuri tentante, plăcute la vedere, mai ieftine, dar care se dovedesc în final nu numai că nu hrănesc organismul, dar degenerează unele din țesuturile noastre care aveau nevoie de alte elemente chimice din alimentația cu care am fost obișnuiți de multă vreme, pe care acum a trebuit să o schimbăm brusc.
Am primit la un congres un sendviș și un măr. Mărul, cam tare, l-am lăsat de 7 zile la fereastră să se coacă. Ei bine, nu! Acestea sunt fructele modificate genetic. (...) Fructele și legumele trebuie să reziste în timp la transportul care se face din Australia, Amsterdam și în restul țărilor cu camioane. Pentru a face această lungă călătorie ele trebuie să fie bine asortate cu substanțe chimice”, atrage atenția acad. Ionescu-Târgoviște.
Urmărește răspunsul complet aici:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News