Constantin Chiriac, Victoria Bîrluțiu și părintele Necula la conferința TNRS: ”Grija față de om”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
„Grija față de om” este tema conferinței speciale pe care Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu (TNRS) și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu (FITS) o oferă publicului în luna septembrie.

Prof. Univ. Dr. Habil Constantin Chiriac, directorul general al TNRS și președintele FITS, îi va avea invitați pe Conf. Univ. Dr. Victoria Bîrluțiu, medic șef al Secției Clinice Boli Infecțioase Adulți din cadrul Spitalului Clinic Județean Sibiu, și pe Pr. Prof. Univ. Dr. Habil Constantin Necula, prodecan al Facultății de Teologie din Sibiu.

Dr. Victoria Bîrluțiu s-a aflat, timp de mai bine de doi ani, în prima linie a luptei împotriva pandemiei de coronavirus, a tratat mii de pacienți și a salvat vieți, fiind  decorată cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler.

La rândul său, Părintele Constantin Necula s-a aflat alături de cei suferinzi în tot acest interval și a fost primul preot numit consultant în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Sibiu, cu scopul de a ajuta în lupta împotriva pandemiei.

Conferința va avea loc în 12 septembrie, la ora 18:00, la Centrul cultural HABITUS. Accesul este liber, în limita locurilor disponibile. Conferințele speciale FITS și TNRS sunt organizate de Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu și Festivalul Internațional de Teatru de la Sibiu.

„Puzzle” – Trofeul pentru cel mai bun spectacol la „Blue Theatre Revolution University Contest” 

Spectacolul „Puzzle”, în regia lui Ianoș Petrașcu, o producție a Universității „Lucian Blaga” din Sibiu, în parteneriat cu Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu, a câștigat Trofeul pentru cel mai bun spectacol la „Blue Theatre Revolution University Contest” în Constanța.

De asemenea, regizorul Ianoș Petrașcu a primit Premiul de originalitate în cadrul aceleiași competiții.

„Blue Theatre Revolution University Contest” este un proiect sub egida Festivalului Internațional de Teatru Independent de la Constanța, organizat de Asociația Culturală pentru Tineret și Copii Art Theatre, în parteneriat cu Universitatea Ovidius din Constanța, Facultatea de Arte și finanțat de Primăria Municipiului Constanța.

Festivalul „Blue Theatre Revolution University Contest” se adresează în mod special tinerilor, dar și iubitorilor de teatru, mai ales celor care apreciază ineditul în artele spectacolului, dar și tuturor celor care apreciază diversitatea culturală. Scopurile proiectului sunt promovarea culturii și a educației. Festivalul s-a desfășurat în perioada 27 august – 3 septembrie 2022 și a avut un caracter competițional. De asemenea, a avut și o secțiune de evenimente – workshop-uri pentru studenți și spectacole tip recital instrument.

„Puzzle” a avut premiera în 26 iunie 2021 și este un spectacol disponibil online și pe Scena Digitală, platforma online de teatru-film a TNRS, distinsă cu premiul special UNITER.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel