Constantin Chiriac, președinte fondator FITS: 70.000 de spectatori pe zi. Cifrele din 2019 vor fi întrecute
Autor: Andrei Itu | Publicat pe: 24 iun 2022, 17:51
WhatsApp
Inquam Photos / Ovidiu Dumitru Matiu
Preşedintele fondator al FITS, actorul Constantin Chiriac, estimează că în acest an numărul de spectatori va fi de peste 70.000 pe zi, însă avertizează publicul că este posibil ca unii artişti să nu poată ajunge din cauza problemelor din aeroporturi.

'Este o mare bucurie că putem să organizăm acest festival şi sper din toată inima că toţi spectatorii din Sibiu, din România, din lume pe care îi avem direct şi online să înţeleagă greutăţile prin care trecem organizând acest festival şi că s-ar putea ca din cauza călătoriilor tuturor artiştilor care vin, uneori să ne trezim cum s-au trezit mulţi turişti, cu călătorii anulate. Până acum nu am avut acest moment neplăcut, dar previn acest lucru pentru că facem toate eforturile.', a declarat Constantin Chiriac.

'Am vorbit cu toate companiile de transport, pentru că sunt atât de importanţi oamenii'

'Am vorbit cu toate companiile de transport, pentru că sunt atât de importanţi oamenii. Şi vă dau un singur exemplu: Teatrul Naţional din Varşovia trebuia să ajungă la Sibiu şi a ajuns la Budapesta. I-am adus, joacă, dar se fac eforturi uriaşe în aşa fel încât frumuseţea să poată să ajungă în inimile, în sufletele, în casele tuturor românilor şi tuturor spectatorilor care iubesc acest oraş, acest festival, această ţară. Fiţi bine-veniţi la Sibiu şi vă dorim din toată inima multă, multă bucurie, plăcere şi drag de tot ce înseamnă frumuseţe, creaţie şi emoţie', a spus Constantin Chiriac.

Întrebat câţi spectatori estimează că vor fi zilnic la evenimente, Constantin Chiriac a răspuns: '70.000 pe zi. (...) Am luat cifrele din 2019, veţi vedea că vor fi mult întrecute'.

Prima zi de festival se va încheia cu o premieră pentru România, un spectacol cu peste 200 de drone şi lasere

Prima zi de festival se va încheia cu o premieră pentru România, un spectacol cu peste 200 de drone şi lasere, care va avea loc în piaţa de lângă sediul teatrului sibian, începând cu ora 23.15, accesul publicului fiind gratuit. Este pentru prima dată când la Sibiu FITS înlocuieşte focurile de artificii cu dronele şi laserele, pentru a proteja păsările şi animalele, unele care mureau din cauza artificiilor.

G Ad:

'Este pentru prima oară când înlocuim artificiile cu drone şi nu numai cu drone şi cu lasere. Am făcut două repetiţii azi-noapte şi ieri-noapte în aşa fel încât totul să fie la milimetru. Credeţi-ne că au participat zeci de artişti importanţi, pornind de la domnul Şirli, la domnul Pricop, la Condurache, la toţi cei care au lucrat cu echipele despre care vorbim. Este un show unic, pe muzică de Enescu, iar în încheiere pe muzică, 'Odă bucuriei', rearanjată de domnul Şirli. Reuşim să avem grijă astfel, dăm un semnal tuturor organizatorilor de evenimente că în această clipă costurile nu sunt cu mult mai mari să faci un astfel de eveniment, în care nu mai mor păsări, nu mai mor câini, pisici, iar veţi vedea diseară, atmosfera este absolut unică', a anunţat Constantin Chiriac. Programul actualizat al FITS se găseşte pe www.sibfest.ro şi în aplicaţia pentru telefoanele mobile FITS App.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro