Constantin Bălăceanu-Stolnici: Metaversul, cea mai gravă problemă a omenirii
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
Academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici se teme de o alunecare excesivă a omenirii spre virtual. Acesta spune că metaversul duce spre o viciere de organizare mentală. 

Deși are 100 de ani, academicianul Constantin Bălăceanu-Stolnici spune că petrece mult timp în fața calculatorului. Acesta i-a povestit lui Ionuț Vulpescu, în podcastul "Avangarda" că obișnuia să stea chiar și cinci ore pe zi în fața computerului. Totuși, deși folosește aceste mijloace moderne, academicianul spune că metaversul este cel mai mare pericol pentru omenire. 

Iată discuția dintre cei doi, care a avut loc în cadrul podcastului: 

I.V: Care credeți că e cea mai gravă problemă pentru omenire astăzi?

C.B.S: Pentru omenire astăzi, cea mai gravă problemă este alunecarea excesivă spre virtual. Sunt oameni care își petrec aproape toată ziua în activitatea lor în virtual. Apar lucruri foarte curioase, cum este acel metavers, ați văzut ce viciere de organizare mentală propune. Cred că ăsta e unul dintre pericolele cele mai mari, o înstrăinare din aceasta de tot, care poate duce la dispariția speciei.  Apoi, un pericol foarte mare, consumul de droguri. Eu sunt luptător, așa cum mă vedeți. Este un flagel. În momentul de față e destul de mare, nu e încă un pericol al speciei, dar dacă va crește așa cum a crescut până acum, s-ar putea să aducă o difuzare atât de mare încât să împiedice supraviețuirea noastră ca oameni.

I.V.: Trăim așa cum zicea cândva, René Guénon, cu o criză spirituală a lumii?

C.B.S: Da, trăim o criză spirituală a lumii, determinată în special de diminuarea spiritualității și o alunecare masivă spre o laicizare în unele părți, că 60% din populație s-a desprins de spiritualitate. Este o criză morală peste care se va trece în timp, dar e o criză care nu va aduce bine omenirii.

Interviul integral poate fi ascultat accesând următorul link: https://www.youtube.com/watch?v=KNe_yCbhEXE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel